ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τεστ για την κυβέρνηση ο δακτύλιος

Τεστ για την κυβέρνηση ο δακτύλιος Κύριο

12:51 - 22 Οκτ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η Δευτέρα 25 Οκτωβρίου μπορεί και να αποδειχθεί κομβικής σημασίας ημέρα για την κυβέρνηση. Όχι μόνο επειδή στην επιδημιολογικά «κόκκινη» Θεσσαλονίκη θα προετοιμάζονται για τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση της 28ης (όλοι θυμούνται τι ακολούθησε πέρυσι), αλλά - κυρίως - επειδή στην Αθήνα ξεκινά η εφαρμογή του δακτυλίου, έπειτα από ενάμιση χρόνο.

Η απόφαση λήφθηκε εσπευσμένως, υπό την πίεση της αυξημένης κίνησης και ελλείψει άλλων ενεργειών για την αποσυμφόρηση, όπως το κυνήγι της παράνομης στάθμευσης, ή η ματαίωση των σχεδίων του δήμου για αναπλάσεις εδώ κι εκεί, που δημιουργούν μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα. 

 

Πέραν αυτού, οι εξαιρέσεις από το μέτρο έχουν δημιουργήσει ένα κομφούζιο και δικαιολογημένη οργή σε κατόχους οχημάτων νέας τεχνολογίας, τα οποία έως και πρόσφατα μπορούσαν να κυκλοφορούν στο δακτύλιο, ενώ τώρα απαγορεύεται. 

 

Το τι ακριβώς θα συμβεί, αν τελικά το μέτρο θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση και αν η απόφαση θα αποδειχθεί σωστή, δεν θα αργήσει να φανεί. 

 

Θα είναι πάντως ένα πολύ καλό τεστ για το κατά πόσον η κυβέρνηση είναι σε θέση να αντιμετωπίζει ζητήματα της καθημερινότητας, όπως λέγεται. Και η κυκλοφορία στους δρόμους είναι κατ’ εξοχήν ένα από αυτά…

Τελευταία τροποποίηση στις 13:05 - 22 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.