ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παλιές αμαρτίες και ηλεκτρονικά στοιχήματα στην εσωκομματική κόντρα του ΚΙΝΑΛ

Παλιές αμαρτίες και ηλεκτρονικά στοιχήματα στην εσωκομματική κόντρα του ΚΙΝΑΛ Κύριο

12:45 - 17 Νοε 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Οι ημέρες έως την 5η Δεκεμβρίου και τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ λιγοστεύουν, η εικόνα ως προς την έκβαση του παραμένει νεφελώδης και τελεί υπό την μεγάλη αίρεση του μεγέθους και της σύστασης του εκλογικού σώματος και οι παράμετροι που μπορεί να οδηγήσουν σε σε μεγάλα προβλήματα αρχίζουν και αναδεικνύονται.

Μία από αυτές είναι τα διαφαινόμενα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Σύμφωνα με τα όσα αρχίζουν και διακινούν από το περιβάλλον κάποιων υποψηφίων, ένα από τα θέματα προς συζήτηση πιθανώς να είναι και τα οικονομικά του ΠαΣοΚ, επί των ημερών της ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου. Και ως προς αυτά, λένε, το θέμα δεν θα είναι μόνο το περιβόητο γυμναστήριο της Ιπποκράτους, αλλά οι αλόγιστες δαπάνες για μαζικές μετακινήσεις στελεχών και φίλων, για υπηρεσιακούς και μη λόγους. Εδώ που τα λέμε, τέτοιου είδους χτυπήματα δεν θα είναι και τόσο κάτω από τη ζώνη, γιατί οι αμαρτίες του παρελθόντος οδήγησαν μεταξύ των άλλων και στην ανάγκη μετονομασίας και αλλαγής ΑΦΜ.

 

Μία άλλη κρίσιμη παράμετρος είναι το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σε συνδυασμό με τη γενικότερη ηλεκτρονική υποδομή της διαδικασίας. Λέγεται ότι υπάρχουν κάποια όρια στο σύστημα, τα οποία θα δοκιμαστούν σε σημαντικό βαθμό αν υπάρξει κοσμοσυρροή εκατοντάδων χιλιάδων στην ψηφοφορία. Αν βάλει κάποιος και την έξαρση της πανδημίας ως μεταβλητή στη εξίσωση, μπερδεύεται το πράγμα.

 

Το μόνο που δεν χρειάζονται πάντως στο ΚΙΝΑΛ είναι ένα τεχνικό φιάσκο σαν κι εκείνο του πρώτου γύρου των εσωκομματικών της ΝΔ πριν από πέντε χρόνια…

Τελευταία τροποποίηση στις 12:52 - 17 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.