ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι πονηριές της περιφέρειας Αττικής και το «έμφραγμα» στην Κηφισίας

Οι πονηριές της περιφέρειας Αττικής και το «έμφραγμα» στην Κηφισίας Κύριο

11:39 - 23 Νοε 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η αυξημένη κυκλοφορία στους δρόμους της Αττικής είναι ως γνωστόν ένα από τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, που δεν λύνεται και που οι πολίτες μάλλον έχουν αποδεχθεί μοιρολατρικά ότι θα τους ταλαιπωρεί για πάντα.

Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι, αλλά πάντως πολιτικές αποφάσεις των τελευταίων μηνών (επαναφορά δακτυλίου), ατολμία στην στοιχειώδη τήρηση κανόνων (παράνομη στάθμευση, τροφοδοσία καταστημάτων και κυκλοφορία φορτηγών στον αστικό ιστό σε ώρες αιχμής) και η «συμβολή» της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα κάνουν όλα χειρότερα. 

 

Για να μην επαναλάβουμε τα κατορθώματα του δήμου Αθηναίων, αξίζει να αναφέρουμε μία ιδιαίτερη πρακτική της περιφέρειας Αττικής, η οποία φανερώνει μεγάλη πολιτική πανουργία, αλλά και μεγάλη περιφρόνηση των πολιτών. 

 

Στην μποτιλιαρισμένη λοιπόν Λεωφόρο Κηφισίας, παρατηρεί κανείς τις τελευταίες ημέρες και κατά τις ώρες αυξημένης κίνησης, π.χ. 7-9 το πρωί, συνεργεία της περιφέρειας να κάνουν εργασίες και ειδικότερα να καθαρίζουν τα φρεάτια. Προφανώς και η κυκλοφοριακή κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο και αν κάποιος αναρωτιέται «μα γιατί να συμβαίνει αυτό;», μία απάντηση είναι: για να βλέπουν οι - εξοργισμένοι - οδηγοί ότι η περιφέρεια πράγματι καθαρίζει τα φρεάτια. 

 

Αν οι εργασίες γίνονταν σε ώρες χαμηλής κυκλοφορίας, οι «αυτόπτες μάρτυρες» θα ήταν πολύ λιγότεροι…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.