ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το ΠαΣοΚ είναι εδώ έστω και αν λέγεται αλλιώς

Το ΠαΣοΚ είναι εδώ έστω και αν λέγεται αλλιώς Κύριο

11:49 - 29 Νοε 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Λίγες ημέρες απέμειναν έως τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και σε επικοινωνιακό επίπεδο το κόμμα επιχειρεί μία μεγάλη αντεπίθεση, μέσω αλλαγών στη μαρκίζα.

Την Κυριακή, λίγη ώρα έπειτα από το μνημόσυνο των 40 ημερών από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, στην Χαριλάου Τρικούπη έγιναν τα αποκαλυπτήρια της νέας πρόσοψης του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος. Κυριαρχεί το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα και ο ήλιος του ΠαΣοΚ. 

 

Οι λόγοι της μετονομασίας του κόμματος τα προηγούμενα χρόνια είναι γνωστοί. Οφείλονται στη τραγική οικονομική του κατάσταση και στις οφειλές προς τις τράπεζες, που στην ουσία επέβαλαν την αλλαγή ΑΦΜ και, αναγκαστικά, ονόματος. 

 

Έχει αλλάξει κάτι και μετονομάστηκε πάλι σε ΠαΣοΚ; Όχι. Απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτε δεν απαγορεύει τη χρήση του ονόματος, μέχρις ότου φτάσουμε στις εκλογές οπότε και θα  πρέπει να γίνουν οι γνωστές διαδικασίες ανακήρυξης στον Άρειο Πάγο, όπου θα υποβληθούν επισήμως και τυπικά οι υποψηφιότητες. 

 

Μέχρι τότε μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιείται το «ΠαΣοΚ». Για μετά, θα δείξει. Μπορεί όλοι να λένε ΠαΣοΚ και το κόμμα να λέγεται επισήμως αλλιώς. 

 

Κάτι σαν την Ελευθερίου Βενιζέλου που επιμένουμε να την λέμε Πανεπιστημίου…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.