ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παίζοντας τις «κουμπάρες» και περιμένοντας την Όμικρον

Παίζοντας τις «κουμπάρες» και περιμένοντας την Όμικρον Κύριο

13:07 - 21 Δεκ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Από τη διστακτικότητα της κυβέρνησης και το κλωθογύρισμα της όποιας απόφασης για τη διαχείριση της πανδημίας στο αμέσως προσεχές διάστημα, καταλαβαίνει κανείς ότι η κατάσταση περιπλέκεται και ότι πιθανώς θα περιπλακεί κι άλλο.

Kυβερνητικοί αξιωματούχοι και επιδημιολόγοι παίζουν λίγο πολύ τις κουμπάρες και ενώ είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι σε λίγες ημέρες θα χορεύουμε στους ρυθμούς της μετάλλαξης Όμικρον.

«Να πάρουμε μέτρα;», «Να τα πάρουμε τώρα;», «Και αν τα πάρουμε τώρα, πώς δεν θα περιορίσουμε τους εμβολιασμένους;», «Αν δεν τα πάρουμε, τι θα γίνει αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι αργότερα;», και πάει λέγοντας. 

 

Χαρακτηριστικό ήταν αυτό που συνέβη τις προηγούμενες ημέρες. Διακινήθηκε η πληροφορία ότι κατά το διάστημα των εορτών θα ήταν υποχρεωτικό το ράπιντ τεστ και για τους εμβολιασμένους, προκειμένου αυτοί να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους εστίασης. Προφανώς αυτό δημιουργούσε προβλήματα και πάντως έδινε επιχειρήματα στους ανεμβολίαστους και αφορμή για γκρίνια στους εμβολιασμένους, αφού τους εξίσωνε. 

 

Τελικά φαίνεται ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός χρειάστηκε να παρέμβει και να «κάψει» το μέτρο, αφού αυτό μόνο σύγχυση θα προκαλούσε…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.