ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ας μην ξεχνάμε τον πόλεμο των φαρμακευτικών 

Ας μην ξεχνάμε τον πόλεμο των φαρμακευτικών  Κύριο

13:14 - 23 Δεκ 2021
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ενώ περιμένουν όλοι την Όμικρον και ψάχνονται, έχει ένα ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς τον εξελισσόμενο πόλεμο των φαρμακευτικών για τα εμβόλια και - προσεχώς - τα φάρμακα.

Σε μία περίοδο που φαίνεται ότι οι υπολογισμοί για τείχη ανοσίας με τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού, σε συνδυασμό με την νόσηση κ.λπ. αποδεικνύονται άκυροι, η μάχη τώρα δίδεται για την επιτάχυνση της τρίτης δόσης. Την ίδια στιγμή η Moderna εκδίδει συνεχώς ανακοινώσεις για τα δικά της σκευάσματα, η Pfizer διαφημίζει τα χάπια της, τα μονοκλωνικά αποδεικνύονται μία φούσκα και πάει λέγοντας. 

 

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, έρχεται η AstraZeneca και ανακοινώνει ότι οι τρεις δόσεις με το δικό της εμβόλιο είναι αποτελεσματικές έναντι της Όμικρον. 

 

Αν θυμηθεί κανείς πώς ξεκίνησαν όλα και τι μπάχαλο είχε δημιουργηθεί παγκοσμίως στην πρώτη φάση του πολέμου των εμβολίων και την υπονόμευση της AstraZeneca (για να μη μιλήσουμε για τους δικούς μας της αντιπολίτευσης που μιλούσαν για «ξεσκαρτάρισμα»), θα δει με πολύ διαφορετικό μάτι την εξέλιξη. 

 

Τώρα τρέχουν όλοι και δεν φτάνουν…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.