ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι συζητήσεις για επιστροφές στελεχών στο ΠαΣοΚ και η περίεργη φημολογία για Λοβέρδο

Οι συζητήσεις για επιστροφές στελεχών στο ΠαΣοΚ και η περίεργη φημολογία για Λοβέρδο Κύριο

13:45 - 10 Ιαν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στον απόηχο της πρόσφατης διαδικασίας εκλογής νέας ηγεσίας του ΠαΣοΚ, ξεκινά η φιλολογία και φημολογία για την επόμενη ημέρα και για τα πρόσωπα που θα ενεργοποιηθούν στον δρόμο προς τις εκλογές.

Ήδη πολλά ακούγονται για επαφές του Νίκου Ανδρουλάκη με στελέχη που απομακρύνθηκαν από το ΠαΣοΚ τα προηγούμενα χρόνια, είτε οικεία βουλήσει (Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης), είτε αναγκαστικά λόγω κάποιων επιλογών (Βαγγέλης Βενιζέλος). 

 

Ασχέτως του τι ακούγεται πάντως, ρόλοι και αποστολές δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. 

 

Και επίσης, οφείλει κανείς να είναι επιφυλακτικός ως προς την προέλευση και τη σκοπιμότητα της φημολογίας για το κάθε πρόσωπο. Όπως, για παράδειγμα αυτής που αφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο, για τον οποίο άρχισε να ακούγεται ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. 

 

Μπορεί θεωρητικώς μία τέτοια υποψηφιότητα να δημιουργούσε σημαντική δυναμική και να δικαιολογούσε ελπίδες στο ΠαΣοΚ για την ανάκτηση πολιτικού ελέγχου στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. 

 

Πλην όμως, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες. Πρώτον: Θα επιθυμούσε ο ίδιος ο Λοβέρδος την μετάβαση του στην τοπική αυτοδιοίκηση, με την οποία καμία σχέση δεν είχε έως τώρα; Και δεύτερον: Τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο για την υποψηφιότητα του στις εθνικές εκλογές, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών; 

 

Όλα αυτά βέβαια μένει να αξιολογηθούν, αν δεν έχουν συμβεί άλλα έως τότε…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.