ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυβερνητική Βαβέλ για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους 60ρηδες

Κυβερνητική Βαβέλ για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους 60ρηδες Κύριο

13:20 - 11 Ιαν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αυτό που συζητιόταν τις προηγούμενες ημέρες ως πληροφορία και ενδεχόμενο, επιβεβαιώθηκε δια στόματος αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών την Τρίτη: Η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά να μην προχωρήσει τελικά στην επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.

Το μέτρο θα ίσχυε από την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο, ο Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι μάλλον αυτό δεν θα συμβεί. 

 

Όπως είπε, αν η κυβέρνηση διαπιστώσει ότι οι πολίτες αυτής της ηλιακιακής ομάδας σπεύσουν μαζικά να εμβολιαστούν, ενδέχεται το πρόστιμο να μην ισχύσει. «Αν δούμε ότι σπεύδουν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας να εμβολιαστούν ίσως δώσουμε περισσότερο χρόνο», ανέφερε.

 

Το πώς ορίζεται το «μαζικά» είναι ένα θέμα βέβαια. Μπορεί να έχουν ήδη εμβολιαστεί λόγω και της απειλής του προστίμου περί τους 300.000 πολίτες, όμως υπάρχουν άλλοι 280.000 που δεν το έχουν κάνει. 

 

Και το κακό είναι, μεταξύ άλλων, ότι το μέτρο είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. 

Το χειρότερο όμως είναι ότι, ενώ ο Στέλιος Πέτσας είπε αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε τα ακριβώς αντίθετα, σημειώνοντας περίπου την ίδια ώρα στην τηλεοπτική συχνότητα του ίδιου σταθμού, ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για παράταση της προθεσμίας ή μη επιβολή του προστίμου...

Τελευταία τροποποίηση στις 13:40 - 11 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.