ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι «ομιλητικοί» της κυβέρνησης και το άδειασμα Σταϊκούρα στον Άδωνη

Οι «ομιλητικοί» της κυβέρνησης και το άδειασμα Σταϊκούρα στον Άδωνη Κύριο

13:03 - 12 Ιαν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Για κάποιον ανεξήγητο (;) λόγο, η νευρικότητα και τα φαινόμενα ασυνεννοησίας της κυβέρνησης έχουν πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες.

Αντιφατικές δηλώσεις υπουργών καταγράφονται πλέον καθημερινώς και μάλιστα για θέματα όχι αδιάφορα, όπως για παράδειγμα τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους εξηντάρηδες. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, άφησε την Τρίτη ανοιχτό ενδεχόμενο αναβολής τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι θα επιβληθούν κανονικά. 

 

Το νέο κρούσμα κακοφωνίας σημειώθηκε με αφορμή το θέμα των μειώσεων του ΦΠΑ για την αναχαίτιση του κύματος ανατιμήσεων. Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης το άνοιξε την Τρίτη. Αναγκάστηκε όμως να το «μαζέψει» άρον άρον την Τετάρτη, λέγοντας: «Εξετάζεται ως σενάριο, όμως έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Δεν είμαστε καθόλου σε αυτή την κατεύθυνση αυτή τη στιγμή. Είμαστε πάνω από το πρόβλημα. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του».

 

 

Και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, το ξέκοψε εντελώς ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας (και αδειάζοντας τον Αδωνη): «Δεν υφίσταται αυτήν τη στιγμή οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ».

 

 

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε κατόπιν αυτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος αναγκάστηκε να αναφέρει τα προφανή: «Η μείωση του ΦΠΑ δεν είναι μια απλή υπόθεση, η πρόθεσή μας είναι να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας, οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές».

 

Ξεκούρδιστη αρχίζει να ακούγεται η ορχήστρα και προφανώς απαιτούνται παρεμβάσεις, ειδικώς προς τους πλέον… ομιλητικούς. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.