ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι δημοσκοπήσεις και τα μηνύματα από την Κρήτη

Οι δημοσκοπήσεις και τα μηνύματα από την Κρήτη Κύριο

12:37 - 18 Ιαν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Ιανουάριος αναμένεται να είναι μήνας πολιτικών εξελίξεων, υπό μία έννοια: Οι δημοσκοπήσεις των επόμενων ημερών θεωρείται ότι θα αποτυπώσουν τους συσχετισμούς και θα φανερώσουν τις πραγματικές τάσεις, έπειτα από την γενική ανατάραξη που προκάλεσε η αλλαγή ηγεσίας στο ΠαΣοΚ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν δημοσκόποι και παρατηρητές, μία διαφορά που θα πρέπει να περιμένει κανείς είναι η γενική υποχώρηση των… φαινομένων. Δηλαδή, οι διαφορές μπορεί να παραμείνουν πάνω κάτω οι ίδιες, κάπου στα επίπεδα των 10 μονάδων μεταξύ των τριών πρώτων, όμως όλοι δείχνουν πως θα παρουσιάσουν μία υποχώρηση των ποσοστών τους. Η κυβέρνηση λόγω φθοράς, ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω κολλήματος και το ΠαΣοΚ/ΚΙΝΑΛ λόγω αναμονής του τι θα πει και τι θα κάνει. 

 

Ωστόσο, υπάρχει ένα φαινόμενο που παρατηρείται ήδη στις δημοσκοπήσεις, το οποίο συνιστά από μόνο του ανατροπή, εφόσον παγιωθεί. Είναι το πολύ ισχυρό ρεύμα του Ανδρουλάκη στην «ΠαΣοΚομάνα» Κρήτη. Δείχνει να υπερσκελίζει το ΣΥΡΙΖΑ στην μοναδική περιοχή της Ελλάδας όπου κυριάρχησε στις εκλογές και αυτό προβληματίζει όχι μόνο τον Τσίπρα, αλλά και τον Μητσοτάκη, που προφανώς δεν θα χαρεί αν είναι… τρίτος στην πατρίδα του. 

 

Τίποτε βεβαίως δεν είναι τελεσίδικο στις δημοσκοπήσεις, αλλά τα μηνύματα που δίνονται πρέπει να αξιολογηθούν από όλους…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.