ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μεγάλα προβλήματα με το «καλημέρα» για τον κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο

Μεγάλα προβλήματα με το «καλημέρα» για τον κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο Κύριο

12:42 - 19 Ιαν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εν αναμονή της διαμόρφωσης των νέων συσχετισμών στην Ευρώπη, που σε μεγάλο βαθμό θα κριθούν και από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Απριλίου στη Γαλλία, σύννεφα φαίνεται ότι μαζεύονται με το «καλημέρα» πάνω από τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία.

Αφενός, οι σχέσεις μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελεύθερων φαίνεται ότι δοκιμάζονται στο θέμα της πανδημίας και της διαφωνίας του δεξιού εταίρου του συνασπισμού, ως προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. 

Αφετέρου όμως, περισσότερα φαίνεται ότι είναι τα προβλήματα ανάμεσα στους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους. 

 

Σημαντικές τριβές καταγράφηκαν με αφορμή την ανάδειξη της νέας προέδρου του ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και στηρίχθηκε από τους Σοσιαλιστές. Οι Πράσινοι μίλησαν για «ωμή προδοσία», καθώς οι κυβερνητικοί τους εταίροι δεν στήριξαν τη δική τους υποψηφιότητα. 

 

Και την ίδια στιγμή, η υπουργός Εξωτερικών και συμπρόεδρος των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ, έφτασε στα πρόθυρα του διπλωματική επεισοδίου με τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ (φωτογραφία) στη Μόσχα, για το θέμα του αγωγού Nord Stream 2.  Oι Πράσινοι είναι αντίθετοι με το έργο και υποστηρίζουν ότι θα αυξήσει δραματικά την εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία για την προμήθεια φυσικού αερίου, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες του καγκελαρίου Ολαφ Σολτς στηρίζουν το έργο.

 

Προφανώς, η μετά-Μέρκελ εποχή θα είναι πολύ διαφορετική…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.