ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση και η παγίδα που στήνει στον εαυτό του

Η πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση και η παγίδα που στήνει στον εαυτό του Κύριο

14:09 - 21 Ιαν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στο πολιτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την διαρκή κυριαρχία της κυβέρνησης, την καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και την «αφύπνιση» του ΠαΣοΚ, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία κίνηση που περιγράφεται ως στρατηγική, αλλά μάλλον είναι μία κίνηση απόγνωσης.

Πρότεινε την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την - κομματική, έστω - βάση, εξοργίζοντας κάποιους συντρόφους, αλλά και παραβιάζοντας τις αρχές (τάχα) της αριστεράς, όπου μόνο τα όργανα αποφασίζουν. 

 

Ωστόσο, είναι φανερό ότι η απόφαση του Τσίπρα είναι μάλλον ένδειξη νευρικότητας και ανησυχίας, παρά οτιδήποτε άλλο. Το πιθανότερο είναι ότι βλέπει πως μία ακόμη εκλογική ήττα έρχεται και αναζητεί έναν νέο τρόπο νομιμοποίησης της αρχηγίας, προκειμένου να μην αμφισβητηθεί και να παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ως εκλεγμένος από το «λαό». 

 

Πέραν αυτού, ωστόσο, με την κίνηση του αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας διατρέχει έναν σοβαρό κίνδυνο με το «καλημέρα». Πόσος θα είναι ο «λαός» που θα τρέξει τους επόμενους μήνες να εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ για να τον ψηφίσει; 

 

Το κόμμα έχει σήμερα μόλις 60.000 εγγεγραμμένα μέλη. Κάπως δύσκολο να τα αυξήσει τόσο πολύ, ώστε να πείσει για τη δυναμική του…

Τελευταία τροποποίηση στις 14:13 - 21 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.