ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι Έλληνες παππούδες του επικεφαλής της JP Morgan

Οι Έλληνες παππούδες του επικεφαλής της JP Morgan Κύριο

13:14 - 28 Ιαν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Υπό κανονικές συνθήκες, η εξαγορά της Viva Wallet από την JP Morgan Chase, αντί 1,5 δισ. ευρώ, θα ήταν η πρώτη είδηση της ημέρας και μία από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών.

Ωστόσο, η κακοκαιρία και τα χάλια μας τα μαύρα, την επισκίασαν. 

 

Μαζί με αυτή, επισκιάστηκε και μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας του κόσμου, Τζέιμι Ντάιμον συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μεταξύ όλων των άλλων που συζήτησαν, μίλησε για την ελληνική του καταγωγή. 

 

«Νομίζω ότι η Viva είναι μία σπουδαία ένδειξη του ταλέντου στον τομέα της μηχανικής που έχετε σε αυτή τη χώρα και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αναπτυχθείτε. Όπως γνωρίζετε, έχουμε σχέδια να επεκταθούμε με την πάροδο του χρόνου, επομένως αυτό μπορεί να αποτελέσει κόμβο τεχνολογίας για την JPMorgan Chase σε όλο τον κόσμο και είμαι πολύ χαρούμενος για την Ελλάδα, για την ελληνική μου κληρονομιά», είπε ο Τζέιμι Ντάιμον και συνέχισε:

 

«Είμαι πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας και πάντα σκέφτομαι ότι αν οι παππούδες μου ήταν εδώ, τρεις από τους οποίους μετανάστευσαν από τη χώρα σε δύσκολες εποχές, θα εκπλήσσονταν σήμερα για δύο λόγους: ο ένας είναι ότι βρίσκομαι με τον Πρωθυπουργό και ο δεύτερος, ότι είμαι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase. Άρα αυτό με κάνει περήφανο για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Σας ευχαριστώ».

 

Σεμνά και ταπεινά που έλεγαν και κάποιοι, αλλά ιδέα δεν είχαν τι σημαίνει…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.