ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το «war room» της Πολιτικής Προστασίας υπήρχε και τώρα το ξαναθυμηθήκαμε

Το «war room» της Πολιτικής Προστασίας υπήρχε και τώρα το ξαναθυμηθήκαμε Κύριο

12:21 - 31 Ιαν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αν κάτι έμεινε από το χάλι που φανέρωσε η πρόσφατη κακοκαιρία, είναι η παθογένεια της ελληνικής διοίκησης και η ευκολία με την οποία πολλά ξεχνιούνται και διάφορα άλλα παρουσιάζονται ως καινοτομίες - κατόπιν εορτής.

Αφότου φάνηκε ότι στο πεδίο της Πολιτικής Προστασίας έχουμε μείνει στο πεδίο της εξαγγελίας και έπειτα από την ανάδειξη του αλαλούμ, το Μέγαρο Μαξίμου διακίνησε την πληροφορία ότι ο σχεδιασμός επανεξετάζεται. Σύμφωνα με αυτά, στο εξής θα δημιουργηθεί ένας θάλαμος επιχειρήσεων για τη διαχείριση κρίσεων, ένα «war room», στο οποίο θα βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι φορείς, προκειμένου να συντονίζονται και να μην ψάχνονται και χάνονται στα τηλέφωνα. 

 

Το θέμα είναι ότι κατά το παρελθόν αυτό το «war room» υπήρχε. 

 

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Φλωρίδης, έτσι λειτούργησε αποτελεσματικά η Πολιτική Προστασία στον σεισμό του 1999. Η δομή ήταν τότε μία Γενική Γραμματεία και υπαγόταν στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου αρμόδιος υφυπουργός ήταν ο Φλωρίδης. 

Στη συνέχεια, το μοντέλο αναπροσαρμόστηκε και λειτούργησε αποτελεσματικά, υποδειγματικά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. 

 

Έπειτα, πολύ απλά, ξηλώθηκαν και ξεχαρβαλώθηκαν όλα. Και τώρα μιλάμε για καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.