ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η διαχείριση κρίσεων και οι βολές Βενιζέλου κατά Μαξίμου

Η διαχείριση κρίσεων και οι βολές Βενιζέλου κατά Μαξίμου Κύριο

15:18 - 17 Φεβ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, αρχίζει και χαρακτηρίζεται από τις χυδαιολογίες και τις υστερίες του ΣΥΡΙΖΑ και από μία προσπάθεια της κυβέρνησης να μαντέψει ποιος θα είναι ο κατάλληλος χρόνος για τις εκλογές.

Είναι πλέον φανερό, ότι το τέλος της πανδημίας φανερώνει άλλα προβλήματα, εξίσου δύσκολα στη διαχείριση - αν όχι δυσκολότερα, από πολιτικής άποψης. 

 

Η ακρίβεια είναι ένα από αυτά, η ανησυχία για μία νέα κρίση από φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, πυρκαγιές, κλπ.), είναι ένα άλλο. 

 

Το θέμα της διαχείρισης κρίσεων αναδείχθηκε στην διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών την Τετάρτη το απόγευμα, με θέμα «Μνήμη και συνέχεια. Η οργάνωση του κράτους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ως μοντέλο διαχείρισης κρίσεων».

 

Συμμετείχαν οι Βαγγέλης Βενιζέλος, Γιώργος Φλωρίδης, Νάσος Αλευράς και Κώστας Καρτάλης και ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα. 

 

Μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Βενιζέλος υπογράμμισε ότι

«κρίση είναι η νέα κανονικότητα. Για να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε φυσική ή ανθρωπογενή καταστροφή θέλεις συντονισμό. Η ζωή μας είναι μια διαρκής κρίση και τίποτε δεν λειτουργεί πια υπό φυσιολογικές συνθήκες θερμοκρασίας και πιέσεως». 

Επιφύλασσε όμως και σοβαρές αιχμές, σημειώνοντας: «Αποδεικνύεται ότι χωρίς να έχεις ένα κράτος, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα που μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια και την κοινωνία των πολιτών, στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής και διεθνούς συνεργασίας δεν έχεις τίποτε».

 Και συμπλήρωσε, σε μία ευθεία βολή προς το Μέγαρο Μαξίμου:

«Πρέπει να υπάρχει διεθνές πρωτόκολλο. Να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Εάν δεν το έχουμε, χάνουμε πολύ χρόνο τη στιγμή που έρχεται το ερέθισμα. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί ένα πραγματικό επιτελικό κράτος και όχι ένα επιτελικό κράτος, που είναι ο Πρωθυπουργός και οι σύμβουλοί του στο Μέγαρο Μαξίμου». 

 

Δεδομένου του πολιτικού χώρου προέλευσης των συμμετεχόντων στην εκδήλωση και της μέχρι πρότινος στήριξης που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν παράσχει στην κυβέρνηση, κατανοεί κανείς ότι η μεταστροφή των διαθέσεων, μπορεί και να έχει απρόβλεπτη επίδραση ενόψει εκλογών…

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 17 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.