ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το τραπέζι του Πούτιν και το στιλό των αστροναυτών

Το τραπέζι του Πούτιν και το στιλό των αστροναυτών Κύριο

11:22 - 23 Φεβ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Κατά το διάστημα πριν από την κλιμάκωση της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, πολλά σχόλια έγιναν για τις συναντήσεις που είχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Εντύπωση είχε προκαλέσει η επιλογή του ρώσου προέδρου να βάλει τους συνομιλητές του σε πρωτοφανή απόσταση, στην άκρη ενός μεγάλου τραπεζιού. Δόθηκαν οι γνωστές εξηγήσεις, ότι αυτό συνέβη επειδή οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν δέχονταν να υποβληθούν σε ρωσικό τεστ για τον κορονοϊό, οπότε λόγοι υγειονομικής ασφάλειας επέβαλαν την απόσταση. 

 

Το ίδιο συνέβη όμως στη συνέχεια και σε μία συνάντηση του Πούτιν με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. 

 

Μπορεί όλα αυτά να θεωρήθηκαν και συμβολικές κινήσεις, ότι δηλαδή ο Πούτιν ήθελε να δείξει πόση απόσταση τον χωρίζει από την Ευρώπη. Αν ισχύει αυτή η ερμηνεία, τότε κάτι θα πρέπει να υποθέσει κανείς και για τους συσχετισμούς ισχύος στη Ρωσία, αφού η απόσταση με τον Λαβρόφ ήταν ίσως και μεγαλύτερη από εκείνη με τους Ευρωπαίους. 

 

Ίσως όμως και να είναι μόνο μία ένδειξη του σχετικά απλού, αλλά ασφαλούς ρωσικού υγειονομικού πρωτοκόλλου. 

 

Θυμίζει εκείνο το ανέκδοτο, κατά το οποίο οι Αμερικανοί δαπανούσαν ερευνητικά κονδύλια για να κατασκευάσουν ένα στιλό διαρκείας για τους αστροναύτες, που δεν θα επηρεάζεται από την έλλειψη βαρύτητας στο διάστημα, ενώ οι Ρώσοι απλώς χρησιμοποιούσαν μολύβι…

putsolts

 

putmacr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.