ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ φωτίζει τις διαθέσεις του κόμματος για το ουκρανικό

Η στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ φωτίζει τις διαθέσεις του κόμματος για το ουκρανικό Κύριο

12:33 - 01 Μαρ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Οι πολιτικές παρενέργειες του πολέμου στην Ουκρανία στο ελληνικό πολιτικό σύστημα έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται.

Είναι γνωστό ότι διάφοροι πολιτικοί κύκλοι στην Ελλάδα εξακολουθούν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στη Μόσχα και να ονειρεύονται διάφορα, είναι επίσης γνωστό τι συμβαίνει στη Βόρειο Ελλάδα με τις πολλαπλές δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη, όπως και ότι υπάρχει κόμμα στη Βουλή του οποίου ο αρχηγός πίνει νερό στο όνομα του Πούτιν. 

 

Αυτό που φανερώθηκε όμως τις προηγούμενες ημέρες με τη στάση κάποιων Ελλήνων ευρωβουλευτών, ήταν πολλαπλώς διαφωτιστικό. Τρεις από αυτούς, δύο του ΚΚΕ και ένας της Ελληνικής λύσης, είπαν «όχι» στο ψήφισμα για την  παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία. 

 

Την πιο αλλόκοτη στάση τήρησαν όμως οι έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Παπαδημούλης, Κούλογλου, Αρβανίτης, Κόκκαλης, Γεωργούλης και Κουντουρά), που απλώς απείχαν από την ψηφοφορία. 

 

Δεν πρόκειται προφανώς για ατύχημα. Άλλωστε ο Αρβανίτης είχε δηλώσει ότι κακώς παίρνουμε θέση ως χώρα, ενώ άλλοι (Πολλάκης, Κατρούγκαλος) είπαν δίχως δισταγμό ότι κακώς στέλνουμε στρατιωτική βοήθεια. Κατά τα άλλα, άλλες ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ διαδηλώνουν στη ρωσική πρεσβεία στο Ψυχικό. Καλά κάνουν, απλώς όλα αυτά φανερώνουν το ιδεολογικοπολιτικό μπάχαλο του κόμματος.

 

Χρήσιμα βέβαια όλα αυτά, για να μην λησμονείται με ποιους έχουμε να κάνουμε…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.