ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρένα και πλοία της μεγάλης φυγής και από τη Ρωσία-Εκτόξευση τιμών στα ακτοπλοϊκά της γραμμής Αγ. Πετρούπολη-Ελσίνκι

Τρένα και πλοία της μεγάλης φυγής και από τη Ρωσία-Εκτόξευση τιμών στα ακτοπλοϊκά της γραμμής Αγ. Πετρούπολη-Ελσίνκι Κύριο

12:57 - 04 Μαρ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μία από τις σχετικά άγνωστες μέχρι στιγμής επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, είναι ότι έχει προκληθεί ένα κύμα φυγής όχι μόνο Ουκρανών προς γειτονικές χώρες, αλλά και Ρώσων - κατά κύριο λόγο προς τη Φινλανδία.

Οι New York Times μετέδιδαν τις προηγούμενες ημέρες ότι τα τρένα από την Αγία Πετρούπολη προς το Ελσίνκι είναι καθημερινώς γεμάτα με κόσμο, ο οποίος δηλώνει ότι εγκαταλείπει τη Ρωσία και δεν μετακινείται απλώς προς τη γειτονική Φινλανδία μέχρις ότου λήξει ο πόλεμος. 

 

Υπάρχουν μάλιστα και πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από την Αγία Πετρούπολη προς το Ελσίνκι διακινούνται πλέον σε μία ιδιότυπη μαύρη αγορά και η τιμή τους φτάνει τα… 5.000 δολάρια. Κανονικά κοστίζουν περί τα 60-80$. Ωστόσο, το εισιτήριο προς την Αγία Πετρούπολη παραμένει φτηνό, για προφανείς λόγους. 

 

Αν κάποιος τολμήσει μία πρόβλεψη, είναι ότι ο Πούτιν μετά τα capital controls μπορεί να οδηγηθεί σύντομα και σε κλείσιμο των συνόρων, κάνοντας άλλο ένα βήμα επιστροφής στις «παλιές, καλές ημέρες» της Σοβιετικής Ένωσης…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.