ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το σπάσιμο του εμπάργκο στη Ρωσία από την Air Serbia και το ντόμινο στα Δυτικά Βαλκάνια

Το σπάσιμο του εμπάργκο στη Ρωσία από την Air Serbia και το ντόμινο στα Δυτικά Βαλκάνια Κύριο

13:53 - 09 Μαρ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Οι πολλαπλές, αλυσιδωτές παρενέργειες και επιπτώσεις της ρωσο-ουκρανικής κρίσης φαίνεται ότι είναι δύσκολο να αξιολογηθούν αυτή τη στιγμή και μάλλον θα εξελιχθούν σε βάθος χρόνου.

Μία από αυτές πιθανολογείται ότι θα αφορά και τις ζώνες επιρροής της Ρωσίας, οι οποίες μάλιστα βρίσκονται πολύ κοντά μας. Ήδη γίνονται αντιληπτά κάποια πράγματα. 

 

Για παράδειγμα, ενώ η Ευρώπη έχει επιβάλλει απαγορεύσεις πτήσεων από και προς τη Ρωσία, οι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη βρει μία εναλλακτική δυνατότητα για τα ταξίδια τους. Είναι η Air Serbia, ο κρατικός αερομεταφορέας της Σερβίας, που δεν εμπίπτει στις απαγορεύσεις, καθώς η χώρα δεν είναι μέλος της Ένωσης. 

Έτσι, όπως αναφέρει η Corriere de la Sera, το Βελγράδι έχει γίνει κόμβος για τις μετακινήσεις Ρώσων και άλλων από και προς την Ευρώπη. 

 

Η Σερβία όμως, μπορεί να μην είναι μέλος της ΕΕ, ωστόσο είναι μία από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων που διεκδικούν την ένταξη τους. 

 

Θα διατηρηθεί άραγε αυτή η προοπτική ή μήπως θα δούμε σύντομα ανατροπές και ως προς την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει κάτι τέτοιο;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.