ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι εκλογές δεν «παίζουν». Η αλλαγή του εκλογικού νόμου;

Οι εκλογές δεν «παίζουν». Η αλλαγή του εκλογικού νόμου; Κύριο

13:32 - 17 Μαρ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τα μέτρα στήριξης ανακοινώθηκαν, οι επισημάνσεις του Πρωθυπουργού για τις δημοσιονομικές αντοχές δεν πέρασαν απαρατήρητες, ο πόλεμος συνεχίζεται και… ο Θεός βοηθός.

Υπό αυτές τις συνθήκες και σε αυτό το περιβάλλον, οι διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών για το ότι δεν επίκεινται εκλογές, τουλάχιστον όχι την άνοιξη ή το καλοκαίρι, είναι μάλλον πειστικές - κυρίως λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, που δεν επιτρέπει πειραματισμούς και πολιτικό «τζόγο». 

 

Αυτό ωστόσο που δεν φαίνεται να αποκλείεται, είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο Μητσοτάκης δεν το θέλει, όμως οι βουλευτές και του και πολλοί συνομλητές του, θεσμικοί και μη, επιμένουν ότι η μερικώς ενισχυμένη αναλογική της δεύτερης κάλπης, είναι μία παράμετρος αβεβαιότητας, που θα πρέπει να εξαλειφθεί. 

 

Αν, πότε και πώς θα καταστεί εφικτή μία αλλαγή του εκλογικού νόμου, είναι προς το παρόν άγνωστο. Υπάρχουν πάντως εκείνοι που επιμένουν ότι παρά το όποιο κόστος και την αρνητική αίσθηση που θα προκληθεί, όταν έλθει η ώρα της κάλπης, όλα αυτά θα έχουν ξεχαστεί. 

 

Δύσκολη η πολιτική άσκηση…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.