ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Περιμένοντας το Πάσχα και τα λάθος πολιτικά συμπεράσματα

Περιμένοντας το Πάσχα και τα λάθος πολιτικά συμπεράσματα Κύριο

13:46 - 30 Μαρ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Καλώς ή κακώς (στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει το δεύτερο), κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, το Πάσχα θεωρούνταν ένα βαρόμετρο των διαθέσεων και της πραγματικής οικονομικής κατάστασης των πολιτών.

Ποιος δεν θυμάται π.χ. την υποτιμητική εκείνη επισήμανση του Αλέξη Τσίπρα, λίγο προτού λήξει η πρωθυπουργική του θητεία, όταν έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι λίγο-πολύ δεν τρέχει και τίποτα, αφού όλοι ήταν στις εθνικές οδούς εκείνο το Πάσχα και δεν έβρισκες δωμάτιο πουθενά. 

 

Σε ό,τι αφορά το πασχαλινό τραπέζι, ουσία είναι ότι δεν υπήρξε Πάσχα που να μην ήταν ακριβότερα τα αρνιά και τα κατσίκια σε σχέση με τη χρονιά που είχε προηγηθεί. 

Το ίδιο ισχύει και εφέτος, που λόγω των γενικότερων ανατιμήσεων, δεν υπήρχε περίπτωση να μην εκτοξευθούν και οι τιμές των αμνοεριφίων. Μέχρι στιγμής οι αυξήσεις λέγεται ότι φτάνουν το 20%, με την τιμή να βρίσκεται στα 8,5 ευρώ το κιλό. 

 

Μέχρις ότου διαπιστωθεί ποια θα είναι η κίνηση του Πάσχα - μην ξεχνούμε ότι είναι και το πρώτο με ελεύθερες μετακινήσεις έπειτα από δύο χρόνια -, αξίζει να παρακολουθήσουμε την πολιτική συζήτηση επί του θέματος. 

 

Και να υποθέσουμε ότι τουλάχιστον στο κυβερνητικό επιτελείο θα πέσει «γραμμή», ώστε να μην εκτροχιαστεί κανείς από τους υπουργούς και ειδικά οι «φλύαροι», σε λογικές Τσίπρα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.