ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι επόμενες εκλογές και η αγωνία για μία θέση στην… αντιπολίτευση

Οι επόμενες εκλογές και η αγωνία για μία θέση στην… αντιπολίτευση Κύριο

12:02 - 04 Απρ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η νέα στρατηγική του Πρωθυπουργού, ο οποίος εγκατέλειψε το «αυτοδυναμία ή τίποτε» και προχώρησε στο «ο λαός θα αποφασίσει τι κυβέρνηση θέλει», ήδη έχει ανακατέψει την πολιτική τράπουλα.

Τα ορατά δεδομένα δείχνουν ότι η κυβέρνηση υφίσταται φθορά, αλλά και ότι κανείς από τους άλλους (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ - προσεχώς ΠαΣοΚ-Δημοκρατική Παράταξη) δεν την καρπώνεται. 

Με βάση αυτά και αν δεν γίνει κάτι εντυπωσιακό, το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας μετά από τις δεύτερες εκλογές έχει βάση, εφόσον συζητήσουν η ΝΔ με το ΠαΣοΚ. 

 

Αυτό όμως ήδη προξενεί αναταράξεις και στην κυβέρνηση και - κυρίως - στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη. Για πολλούς εκεί, το σενάριο συγκυβέρνησης ξυπνά μνήμες «Σαμαρά-Βενιζέλου», μία συνεργασία που θεωρούν ότι την πλήρωσαν ακριβά στο ΠαΣοΚ. Και που εκτός των άλλων, θα βγάλει και πάλι στα κεραμίδια τον Τσίπρα ως αξιωματική αντιπολίτευση. 

 

Φαίνεται με όλα αυτά, ότι με εξαίρεση τον Μητσοτάκη, ο φιλόδοξος στόχος όλων στις εκλογές δεν θα είναι να κυβερνήσουν, αλλά να μείνουν στην αντιπολίτευση. Όπως πάντως είπε και ο Πρωθυπουργός, ο λαός θα αποφασίσει…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.