ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Εκλογές το ’23: Από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνα

Εκλογές το ’23: Από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνα Κύριο

10:24 - 06 Απρ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το ενεργειακό ζήτημα σε όλες του τις εκφάνσεις και κυρίως σε ό,τι αφορά τις τιμές, είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης και με αυτό ασχολούνται όλοι και πρωτίστως ο Πρωθυπουργός.

Την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην Κοζάνη, όπου αναμένεται να μιλήσει για την πράσινη μετάβαση και τα όσα θα αφορούν την περιοχή ως προς αυτά, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένονται κάποιες ανακοινώσεις για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στα δυτικά της χώρας. 

Ακόμη και αυτά ωστόσο, απαιτούν κάποια χρόνια έως ότου αποδώσουν και το θέμα είναι ότι οι εκλογές είναι - κατά τα όσα εμφατικά δηλώνει ο Πρωθυπουργός - του χρόνου. 

 

Αυτό σημαίνει ότι πολλές ελπίδες υπάρχουν για τη θερινή περίοδο και τα έσοδα του τουρισμού, αλλά και ότι παρεμβάλλεται άλλος ένας χειμώνας. Αν όμως και κατά τη διάρκεια αυτό του χειμώνα οι τιμές της ενέργειας και οι λογαριασμοί του ρεύματος και των καυσίμων παραμείνουν τόσο ψηλά, τα πράγματα μάλλον θα περιπλακούν πολύ για την κυβέρνηση. 

 

Οπότε, τα νέα δεδομένα, έπειτα από τον προσδιορισμό του χρόνου των εκλογών την άνοιξη του 2023 από τον Πρωθυπουργό, σημαίνουν την έναρξη μίας νέας πολιτικής περιόδου, που θα χαρακτηριστεί από πολιτικές διεργασίες αλλά και μεγάλη αγωνία…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.