ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ανησυχία που κυριάρχησε στους Δελφούς και η… αιωνιότητα έως την άνοιξη του ‘23

Η ανησυχία που κυριάρχησε στους Δελφούς και η… αιωνιότητα έως την άνοιξη του ‘23 Κύριο

09:49 - 11 Απρ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στο εφετινό Φόρουμ των Δελφών, το πρώτο που πραγματοποιήθηκε στο φυσικό του χώρο έπειτα από δύο χρόνια, κυριάρχησε το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του σε όλα τα δυνατά πεδία.

Η αβεβαιότητα για την οικονομία, η επιφυλακτικότητα για τα σενάρια της προσεχούς περιόδου και η ανησυχία για την ευρωπαϊκή στάση στο θέμα της ενεργειακής κρίσης, ήταν βασικά στοιχεία στην πλειονότητα των συζητήσεων. 

 

Χαρακτηριστική ως προς αυτά ήταν η (και από αυτό το βήμα) έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρωπαϊκές αποφάσεις ως προς την αποσύνδεση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από αυτήν του φυσικού αερίου και η επιβολή πλαφόν. 

 

Αυτό πάντως που είχε ενδιαφέρον, ήταν η εκδήλωση της ανησυχίας στο παρασκήνιο των συζητήσεων. Όπως πολλοί έλεγαν, «αν δεν υπάρξουν ευρωπαϊκές λύσεις και σύντομα, ο επόμενος χειμώνας θα είναι πιο δύσκολος». 

 

Ορισμένοι μάλιστα δεν έκρυβαν ότι ο «πιο δύσκολος χειμώνας» μπορεί και να σημάνει πολιτικές εξελίξεις. Να είναι δηλαδή μία παράμετρος που θα αναιρέσει την πρόσφατη αναφορά του Πρωθυπουργού για εκλογές την άνοιξη του 2023 και να τις φέρει νωρίτερα (δηλαδή το φθινόπωρο). 

 

Η αλήθεια είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, το διάστημα έως την άνοιξη του 2023 μοιάζει με αιωνιότητα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.