ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η προεδρική εκλογή στη Γαλλία και το ντόμινο που μπορεί να φτάσει σε εμάς

Η προεδρική εκλογή στη Γαλλία και το ντόμινο που μπορεί να φτάσει σε εμάς Κύριο

09:56 - 13 Απρ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εκλογές λέει δεν γίνονται πριν από το ’23, όμως όλοι στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα γίνουν νωρίτερα και δεν φαίνεται να συμμορφώνονται με τις οδηγίες Μητσοτάκη για αφοσίωση στα καθήκοντα τους. Ποια καθήκοντά τους εδώ που τα λέμε, αφού η κυβέρνηση έχει και πάλι μονοθεματική ατζέντα, λόγω ενεργειακού και ακρίβειας.

Δεν φαίνεται ότι έως και το συνέδριο της ΝΔ (6-8 Μαΐου) θα έχουν αλλάξει και πολλά ώστε ο Πρωθυπουργός να δώσει κάποια άλλη ένδειξη για τις διαθέσεις του, εν τούτοις όμως υπάρχει πιθανότητα και να έχει γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και να μιλάμε για άλλα.

 

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Όλα εξαρτώνται από τις επιθυμίες και τις αποφάσεις των Γάλλων πολιτών, οι οποίοι στις 24 Απριλίου, ανήμερα του δικού μας Πάσχα, θα επιλέξουν τον ή την επόμενο/-η Πρόεδρο τους, ανάμεσα στους Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν. 

 

 

Στην περίπτωση όμως κατά την οποία η επιλογή των Γάλλων οδηγηθεί στα άκρα, όχι μόνο οι εκλογές στην Ελλάδα θα καταστούν πιθανότερες αλλά και ο κόσμος όπως (νομίζαμε ότι) τον ξέραμε θα έχει τελειώσει και θα χρειαζόμαστε όλοι νέο manual. 

 

Υπό αυτήν την έννοια, η διαδικασία του συνεδρίου της ΝΔ και η παρουσία εκεί του Πρωθυπουργού θα έχουν τη σημασία τους, αφού θα έχουν υπάρξει νέα δεδομένα - σε κάθε περίπτωση. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.