ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Τσίπρας αποθεώνει τον Γιώργο, αποκηρύσσει τον Καραμανλή και πάει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας αποθεώνει τον Γιώργο, αποκηρύσσει τον Καραμανλή και πάει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Κύριο

11:06 - 14 Απρ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ένα ακόμη συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά την Πέμπτη 14 Απριλίου και ίσως έχει μεγαλύτερη σημασία από όλα τα προηγούμενα.

Όχι ότι θα πρέπει κανείς να έχει μεγάλες προσδοκίες, όμως σε κάθε περίπτωση θα είναι μία παράμετρος που θα διαμορφώσει την πολιτική ατμόσφαιρα της περιόδου, η οποία είναι σε κάθε περίπτωση προεκλογική. 

 

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι είναι το πρώτο συνέδριο μετά την εκλογική του ήττα (για την οποία δεν έχει γίνει η παραμικρή κουβέντα), ενώ θα ακολουθήσουν και τα συνέδρια της ΝΔ και του ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ μέσα στο Μάιο. 

 

Και πάλι γίνεται μία (αβάσιμη) κουβέντα περί σοσιαλδημοκρατικής προσγείωσης και άλλα τέτοια αερολογικά, ωστόσο μία λεπτομέρεια των ημερών έχει ιδιαίτερη αξία ενόψει του συνεδρίου: Προσφάτως ο Τσίπρας άνοιξε για πρώτη φορά το στόμα του και, αφενός, έκλεψε απροκάλυπτα ένα από τα εμβληματικά και επιτυχημένα συνθήματα του Γιώργου Παπανδρέου ενώ, αφετέρου, έριξε την ευθύνη στον Καραμανλή για τη χρεοκοπία του 2009-2010. 

 

Είπε προ ημερών στην Πάτρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» και λίγο αργότερα στο Ηράκλειο έκανε πολλούς να αναρωτιούνται αν άκουσαν σωστά, λέγοντας: «Χάος παρέλαβε και το 2009 ο Παπανδρέου από τον Καραμανλή, όπως χάος παραλάβαμε εμείς από τον Σαμαρά και το Βενιζέλο». 

 

Με λίγα λόγια, ο Τσίπρας εμφανίζεται σήμερα να αποθεώνει τον Γιώργο και να αποκηρύσσει τον Καραμανλή, με τον οποίο «χαριεντιζόταν» πολιτικά τόσα χρόνια τώρα. Πού ακριβώς οδηγούν όλα αυτά, θα δείξει…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.