ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται στα δικαστήρια

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται στα δικαστήρια Κύριο

12:08 - 20 Απρ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τα κομματικά συνέδρια της περιόδου που διανύουμε, προφανώς και είναι μία προθέρμανση ενόψει εκλογών και πάντως σε αυτά φανερώνονται πολλά ως προς το τι επικρατεί στα επιτελεία και τα «στρατεύματα».

Το πρώτο που ολοκληρώθηκε, αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα και αρμονικά. Γιούχες, τσακωμοί, συνθήματα και ομιλίες βγαλμένες από τη ναφθαλίνη, ακόμα και προσφυγές στη δικαιοσύνη, στον απόηχο της διαδικασίας. 

 

Αυτή είναι η απάντηση του Πάνου Σκουρλέτη στο άρθρο του Γ. Λακόπουλου, με τίτλο «Πάνος Σκουρλέτης: αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας».   

 

Ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε αυτό με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, λέγοντας ότι ο δικηγόρος του θα αναλάβει τα περαιτέρω, αλλά αποκάλυψε και διάφορα για το παρασκήνιο των εκλογών του 2019 και την θλιβερή παράσταση στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής τη νύχτα της πυρκαγιάς στο Μάτι.

 

 Εγραψε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:   

 

«Δεν είχα καμία ανάμιξη στην παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι, αλλά ούτε και στη συνέντευξη που ακολούθησε την επόμενη ημέρα, την οποία και αγνοούσα. Άλλοι γνώριζαν και τα οργάνωσαν αυτά.   

 

»Ως γραμματέας του κόμματος εκλέχτηκα από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από πρόταση του Αλέξη. Ήταν μόλις λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του 2019 και η κατάσταση του κόμματος, αλλά κυρίως το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, δημιουργούσαν αντικειμενικά πολύ δύσκολους όρους για την ανάταξη του κόμματος.   

 

»Είχα διαφωνήσει με τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στις περιφερειακές εκλογές, όλες οι επιλογές προέκυψαν από απόφαση της ΠΓ. Εκτός της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, τα πρόσωπα που υποστηρίξαμε ήταν της επιλογής των ΝΕ και των τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Από τους συνολικά 332 δήμους της χώρας, σε 255 υποστηρίξαμε δημοτικά σχήματα, από τα οποία 55 κέρδισαν τη δεύτερη Κυριακή. Βεβαίως, είχα ζητήσει αναλυτική αποτίμηση των αποτελεσμάτων.   

 

»Ζήτησα να γίνει συνέδριο αμέσως μετά τις εκλογές του 2019. Έχω εξηγήσει τους λόγους αναλυτικά στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Προφανώς και αναμένεται συνέχεια στην εσωκομματική κλοτσοπατινάδα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.