ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Dumfries House, το Τατόι και η αστεία θεωρία συνωμοσίας για τον τέως

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Dumfries House, το Τατόι και η αστεία θεωρία συνωμοσίας για τον τέως Κύριο

12:34 - 26 Απρ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται την Τρίτη στη Σκωτία και συγκεκριμένα στο Dumfries House, το βασιλικό κτήμα που έχει αξιοποιηθεί και ανπτυχθεί από το ίδρυμα του Πρίγκηπα της Ουαλίας Καρόλου.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είχε προσκαλέσει τον Πρωθυπουργό από πέρυσι, όταν είχε επισκεφθεί την Αθήνα με αφορμή την 200η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης και η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξοχικό ανάκτορο συνδέεται άμεσα και με την άντληση ιδεών για την αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου. 

 

Όλα αυτά έχουν το ενδιαφέρον τους, αλλά φαίνεται ότι σε κάποιους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους εξακολουθούν να επικρατούν κολλήματα και αρτηριοσκληρωτικές αντιλήψεις μουχλιασμένες ή βγαλμένες από «το χρονοντούλαπο της Ιστορίας», που θα έλεγε και ο Ανδρέας. 

 

Αυτές αποτυπώνονται στο κωμικοτραγικό πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν της Τρίτης, η οποία όχι μόνο θεώρησε ότι αυτό είναι το σημαντικότερο νέο της ημέρας, αλλά διαπίστωσε και ότι ο Μητσοτάκης «Ξαναφέρνει τον τέως από το παράθυρο», με αυτόν τον τρόπο. 

 

Αν μιλήσει κανείς σοβαρά, θα πρέπει να πει ότι κάποιοι φοβούνται αυτό που κανείς δεν σχεδιάζει. 

 

Αν θέλει να είναι κάποιος λίγο πιο χαλαρός, θα έλεγε ότι καλά θα ήταν αυτά ως πρωταπριλιάτικο αστείο και ότι η αγωνία του πρωτοσέλιδου είναι κατανοητή, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε πιο ασφαλή αποτελέσματα…

 

efsyntragic

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.