ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ΣΥΡΙΖΑϊκή τρικυμία εν κρανίω και οι εμμονές για την... παλινόρθωση της βασιλείας

Η ΣΥΡΙΖΑϊκή τρικυμία εν κρανίω και οι εμμονές για την... παλινόρθωση της βασιλείας Κύριο

12:57 - 27 Απρ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν την Τρίτη για την παλινόρθωση της βασιλείας στην Ελλάδα λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Dumfries House, έμοιαζε με κακόγουστο αστείο, όμως αποδείχθηκε το βράδυ της Τρίτης ότι πρόκειται για κεντρική πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας θεός ξέρει τι σκέφτονται και πώς, πάντως είναι φανερό ότι έχουν επιλέξει ένα πεδίο αντιπαράθεσης, που για μία ακόμη φορά δείχνει πόσο εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

 

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου το βράδυ της Τρίτης είναι μνημείο προπέτειας, θράσους και ασύμμετρης πολιτικής οξύτητας: 

 

«Η σημερινή ηγεσία της ΝΔ επιβεβαίωσε ξανά πως το κόλλημα που έχει με τους Γλύξμπουργκ είναι διαχρονικό και αταλάντευτο.

 

Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως το θέμα δεν είναι η συνάντηση ενός Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρίγκηπα Κάρολο.

 

Το θέμα είναι οι επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη να αποκαταστήσει το όνομα των Γλύξμπουργκ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, κάτι για το οποίο τόσο ο ελληνικός λαός, όσο και ο ιδρυτής του κόμματός του και τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής αποφάνθηκαν οριστικά το 1974.

 

Ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να ξαναγράψει τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, δεν διστάζει να προσβάλλει χιλιάδες αγωνιστές της Δημοκρατίας, αλλά και το ίδιο του το κόμμα.

 

Του συνιστούμε για άλλη μια φορά να σταθεί στο ύψος του πρωθυπουργικού του αξιώματος και να μην συμπεριφέρεται ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ.

 

Άλλωστε έχουν περάσει σχεδόν 60 χρόνια από την Αποστασία και, παρά την… κατανοητή οικογενειακή αβροφροσύνη, δεν υπάρχει πλέον λόγος να καταθέτει δημόσια - και μάλιστα ως πρωθυπουργός - διαπιστευτήρια στον τέως».

 

Τώρα, πώς η αποκατάσταση του Τατοΐου, το οποίο είναι περιουσία του ελληνικού κράτους και όχι των Γλύξμπουργκ, συνιστά κάτι από όλα αυτά που φαντασιώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ, κάπως θα πρέπει να εξηγηθεί. Όσο δε αφορά τα κολλήματα, «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»…

Τελευταία τροποποίηση στις 15:01 - 27 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.