ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Βενιζέλος, το κέντρο και οι πολιτικές διεργασίες της περιόδου

Ο Βενιζέλος, το κέντρο και οι πολιτικές διεργασίες της περιόδου Κύριο

12:23 - 04 Μαϊ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μία ακόμη δημόσια παρέμβαση με ιδιαίτερη σημασία έκανε ο Βαγγέλης Βενιζέλος το βράδυ της Τρίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Στο Κέντρο» της ΕΡΤ1.

Μεταξύ όλων των άλλων, ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι στον πολιτικό χώρο του μέτρου θα κριθούν οι επόμενες εκλογές.

Η απάντηση του δεν είχε πολλές περιστροφές. 

 

«Όλα κρίνονται στο Κέντρο τελικά, διότι το Κέντρο είναι η εθνική κοίτη και, εν πάση περιπτώσει, η Ελλάδα μεγάλωσε και υπήρξε και υπάρχει, όταν οι επιλογές έγιναν στο Κέντρο», σημείωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και προσέθεσε: 

 

«Ακόμα και αν αυτό έγινε από συντηρητικούς πολιτικούς ηγέτες, οι επιλογές έγιναν με την αντίληψη του Κέντρου, δηλαδή έγιναν στο επίκεντρο, έγιναν στην εθνική κοίτη. Αυτό αφορά όλη τη ελληνική ιστορία, από τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο μέχρι τον Χαρίλαο Τρικούπη και από τον Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη και όσους έχουν ακολουθήσει, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με διλήμματα που όφειλαν να απαντήσουν. Άρα στο Κέντρο κυβερνιέται ο τόπος επειδή εκεί ισορροπεί και επειδή εκεί διαμορφώνεται η εθνική συνείδηση και το εθνικό συμφέρον».

 

Δεδομένου ότι είναι η εποχή των κομματικών συνεδρίων και εν όψει των σχετικών κομματικών διαδικασιών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, μένει να φανεί αν και αυτή η τοποθέτηση του Β. Βενιζέλου θα επιδράσει όπως πολλές από τις πρόσφατες…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.