ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Τσίπρας, η εκλογή χωρίς αντίπαλο και ο πονοκέφαλος της συμμετοχής

Ο Τσίπρας, η εκλογή χωρίς αντίπαλο και ο πονοκέφαλος της συμμετοχής

11:02 - 12 Μαϊ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εδώ και εβδομάδες συζητείται και διαπιστώνεται ότι ο Μάιος είναι ο μήνας των κομματικών συνεδρίων. Υπό αυτήν την έννοια, είναι η περίοδος κατά την οποία διαμορφώνεται σε πρώτη φάση η πολιτική ατμόσφαιρα εν όψει εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα συνέδριο εσωτερικού ξεκαθαρίσματος, η ΝΔ ένα συνέδριο στο οποίο παρουσιάστηκε σε αδρές γραμμές η προεκλογική της τακτική (με έμφαση στην πρώτη κάλπη) και απομένει το συνέδριο του ΠαΣοΚ στο τέλος του μήνα, σε συνέχεια του δημοψηφίσματος της αναβάπτισης της προηγούμενης Κυριακής. 

 

Μεσολαβεί η κάπως παράδοξη διαδικασία επανεκλογής του Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ως μοναδικού υποψηφίου, την Κυριακή. 

 

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία μπορεί να κρύβει παγίδες ή και ευτράπελα. Το στοίχημα είναι πόσοι από τα 60.000 μέλη θα πάνε να ψηφίσουν ή αν θα εγγραφούν κι άλλα μέλη κατά τη διαδικασία και ποια αίσθηση θα δημιουργηθεί. Το να πιάσουν τις 180.000 που προσήλθαν στις κάλπες για την ονομασία του ΠαΣοΚ, είναι προφανώς αδύνατο. 

 

Το θέμα συνεπώς είναι ποιο νούμερο θα ακούσουμε την Κυριακή το απόγευμα, πόσοι θα ρίξουν λευκό ή άκυρο και πώς ο Τσίπρας θα μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει την πολιτική νομιμοποίηση να παραμένει στην ηγεσία, ακόμη κι έπειτα από μία πιθανολογούμενη ήττα στις εκλογές…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.