ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αινιγματική η Ντόρα για το χρόνο των εκλογών

Αινιγματική η Ντόρα για το χρόνο των εκλογών Κύριο

11:49 - 26 Μαϊ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με το τέλος του κύκλου των ταξιδιών του στις ΗΠΑ και στο Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στην βαριά πραγματικότητα της… αντλίας καυσίμων και των αλυσιδωτών προβλημάτων της ακρίβειας.

Στις δημοσκοπήσεις εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά, ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει και τι μπορεί να έχει συμβεί στους μήνες που απομένουν έως τις εκλογές, που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τις έχει προσδιορίσει για την άνοιξη του ’23. 

 Συνεπώς - και υπό αυτές τι συνθήκες - το ερώτημα είναι «θα αντέξει η κυβέρνηση στις πιέσεις ή θα πάμε σε πρόωρες εκλογές ώστε να καθαρίσει ο ορίζοντας;

 Το ερώτημα τέθηκε την Τετάρτη στην Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

 

Και επειδή η Ντόρα έχει τον τρόπο της, αυτά που είπε έχουν μία αξία: «Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος — ο οποίος είναι πιεσμένος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και ιδιαίτερα το θέμα της ακρίβειας και ιδιαίτερα το σούπερ μάρκετ είναι πίεση για τον οικογενειακό προϋπολογισμό— αναγνωρίζει στην κυβέρνηση ότι κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό να κάνει. Αλλιώς δεν θα εμφανιζόντουσαν έτσι οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζονται σήμερα». Τα αναμενόμενα ως εδώ, μπορεί να πει κανείς. 

 

Στη συνέχεια όμως η πρώην ΥΠΕΞ ανέφερε ως προς το αν ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να κεφαλαιοποιήσει αυτή την αναγνώριση από τον κόσμο:   «Βεβαίως, θα μπορούσε. Θα μπορούσε…».   Ως προς το θέμα των εκλογών πάντως, προτίμησε μία πιο αινιγματική προσέγγιση: «Το πότε θα γίνουν εκλογές δεν το ξέρει κανείς. Ούτε ο Μητσοτάκης θα το ξέρει. Ο Μητσοτάκης έχει πει ότι ο στόχος του είναι το τέλος της τετραετίας, είμαστε στον τελικό χρόνο, άρα είμαστε σε προεκλογικό χρόνο, από εκεί και πέρα θα το δούμε».  Φρόντισε ωστόσο και να υπογραμμίσει: «Έχει ένα κακό ελάττωμα ο Κυριάκος: εννοεί αυτά που λέει. Είναι σπάνιο για την πολιτική…».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.