ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι ακριβώς σημαίνει «αναπληρωτής γραμματέας» μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν

Τι ακριβώς σημαίνει «αναπληρωτής γραμματέας» μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν Κύριο

10:41 - 30 Μαϊ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Οι εσωκομματικές διεργασίες, ειδικά στην Αριστερά και ειδικότερα στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι περισσότερο ένα πολιτικό «φτιασίδωμα», παρά μία διαδικασία με ουσία και βάθος.

Το φτιασίδωμα αυτό ολοκληρώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας, της Ράνιας Σβίγκου στη θέση της γραμματέα και του Γιώργου Βασιλειάδη στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα. 

 

Οι επιλογές του Τσίπρα προκάλεσαν αντιδράσεις, τσατίστηκε μέχρι και ο Πολάκης, αλλά δεν έγινε τελικά και τίποτα. Αυτό αποφάσισε ο Τσίπρας, «δικό» του είναι προς το παρόν το κόμμα και ό,τι θέλει κάνει. Αυτά μέχρι τις εκλογές, μετά όλα παίζονται, ανάλογα με το αποτέλεσμα. 

 

Το θέμα ωστόσο έχει και μία άλλη διάσταση, πέραν του αν η επιλογή της Σβίγκου ήταν έκπληξη, επειδή ανήκει στην εσωκομματική αντιπολίτευση και αν σε κάποιους δεν άρεσε. Αυτό που αξίζει να προσεχθεί είναι ότι υπάρχει και αναπληρωτής γραμματέας. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό και τι ρόλο έχει ένας αναπληρωτής γραμματέας; 

 

Αν μη τι άλλο, φανερώνει μία διάθεση να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι και να τηρηθούν ισορροπίες, με τρόπο που πάντως θυμίζει περισσότερο σχολικό 15μελές, παρά ένα κόμμα που θέλει να λέει ότι είναι σοβαρό…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.