ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τα 125 χρόνια της Γερμανικής Σχολής και η «αποκάλυψη» του Παναγιώτη Πικραμμένου 

Τα 125 χρόνια της Γερμανικής Σχολής και η «αποκάλυψη» του Παναγιώτη Πικραμμένου  Κύριο

13:25 - 31 Μαϊ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μία εκδήλωση για την επέτειο των 125 ετών από την ίδρυση της Γερμανικής Σχολής Αθηνών το 1896, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο προαύλιο της Σχολής στο Μαρούσι.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πλήθος απόφοιτοι της ΓΣΑ, από τους χώρους της πολιτικής, του πολιτισμού, των επιχειρήσεων και της οικονομίας. Και πέραν των όσων ακούστηκαν  για την Ιστορία του σχολείου και τη σημασία του καθ’ όλη την ταραγμένη περίοδο του 20ου αιώνα, αλλά και το πώς αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της νέας εποχής, υπήρξαν και κάποιες στιγμές με «παραπολιτικό» ενδιαφέρον. 

 

Μεταξύ των άλλων, στην εκδήλωση μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, απόφοιτος του 1963. Και ανάμεσα στα όσα είπε και υπογράμμισε, αιφνιδίασε με μία χαριτωμένη αποστροφή του λόγου του. 

 

Αφότου επισήμανε ότι θεωρεί πως η Γερμανική Σχολή θα πρέπει να παραμείνει ένα κέντρο αριστείας, αποκάλυψε ότι αντίθετα με ό,τι θα πίστευε ή θα ανέμενε κανείς, ο ίδιος δεν ήταν μεταξύ των αρίστων μαθητών και ότι οι βαθμοί του ήταν γύρω στο «17»

 

Μιλώντας αμέσως μετά, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι τέτοιες αποκαλύψεις δεν έχει κάνει ποτέ ο αντιπρόεδρος στο υπουργικό συμβούλιο… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.