ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η αγωνία για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και η σοφή πολιτική επιλογή της σιωπής

Η αγωνία για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και η σοφή πολιτική επιλογή της σιωπής Κύριο

11:44 - 01 Ιουν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η θερινή περίοδος ξεκινά με κύριο στοιχείο την μεγάλη ένταση στα ελληνοτουρκικά και την ανησυχία για ενδεχόμενη κρίση «επί του πεδίου», δηλαδή στο Αιγαίο και στο προσφυγικό, όμως υπάρχει και μία άλλη, πάγια θα έλεγε κανείς, εστία ανησυχίας.

Είναι προφανώς ο κίνδυνος των πυρκαγιών. Η μνήμη από τα όσα συνέβησαν πέρυσι είναι ακόμη  ζωντανές και το τι θα συμβεί εφέτος έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για τους προφανείς περιβαλλοντικούς και άλλους λόγους, αλλά και για πολιτικούς, αφού βρισκόμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο. 

 

Εν όψει αυτών, η τακτική της κυβέρνησης εκδηλώνεται με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τουλάχιστον στο επικοινωνιακό πεδίο και ενώ η προετοιμασία δεν φαίνεται να είναι και δραματικά διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αν εξαιρέσει κανείς την εγρήγορση. 

 

Αυτό που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μάλλον ασυνήθιστο. Η κλασική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό και με συμμετοχή όλων συναρμόδιων, όμως έλειψαν οι δηλώσεις και οι διακηρύξεις. 

 

Μάλλον σοφή επιλογή. Είναι από τις περιπτώσεις όπου ισχύει το γνωστό «η σιωπή είναι χρυσός» και ο Θεός βοηθός…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.