ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Τσίπρας δεν κοιμάται τα βράδια και ανησυχεί για το τι θα παραλάβει…

Ο Τσίπρας δεν κοιμάται τα βράδια και ανησυχεί για το τι θα παραλάβει… Κύριο

12:18 - 02 Ιουν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η συναίσθηση της πραγματικότητας είναι βασική προϋπόθεση για την ρεαλιστική προσέγγιση της ζωής και της πολιτικής. Υπό αυτήν την έννοια, η έλλειψη της οδηγεί κάποιες φορές σε ατυχή, τραγικά ή τραγελαφικά αποτελέσματα.

 

Κάπως έτσι, τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε διαδικτυακή του συνέντευξη στο newsbomb, θα μπορούσαν να είναι και  ατάκες από θεατρική επιθεώρηση. 

 

Μεταξύ όλων των άλλων, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν έχω καμία μα καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει. Αυτό που με απασχολεί, αυτό που με κάνει τα βράδια να μην κοιμάμαι, είναι γι' αυτό που θα παραλάβουμε την επόμενη μέρα». 

 

Και συνέχισε λέγοντας αυτά: «Όταν ήμουν στο Μαξίμου δεν ήμουν happy traveler, καθόμουν μέχρι τις 3 και 4 το πρωί για να βρω λύσεις σε ασφυκτικές συνθήκες. Και βρήκαμε λύσεις, ρυθμίσαμε το χρέος, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, φέραμε την ανάπτυξη…» και «ήρθαν τώρα πάλι κάποιοι που εφαρμόζουν τις ίδιες συνταγές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και τρώνε από τα έτοιμα». 

 

Και επίσης, αυτό: «Ναι, με τρομάζει η επόμενη μέρα διότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αφήνει μονάχα χάος στα δημόσια οικονομικά και στην κοινωνική συνοχή της χώρας, αλλά αφήνει χάος και σε ό,τι αφορά τη διεθνή θέση της χώρας και τους μεγάλους γεωπολιτικούς κινδύνους που γεννά η στρατηγική του στην εξωτερική πολιτική, η οποία δεν έχει αρχή, μέση και τέλος». 

 

Σε αυτά τα χαριτωμένα απάντησε με αρκετά εύστοχο τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Σχετικά με τις αϋπνίες του κ. Τσίπρα, ελπίζουμε να είναι κάτι παροδικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο είναι στην αντιπολίτευση κοιμούνται ήσυχοι οι Έλληνες πολίτες»…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.