ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η Ευρώπη, η τέλεια καταιγίδα και εμείς

Η Ευρώπη, η τέλεια καταιγίδα και εμείς Κύριο

12:07 - 14 Ιουν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί εμείς εδώ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να ασχολούμαστε με το πώς και πότε (δεν) θα γίνουν εκλογές και να παρακολουθούμε το κρεσέντο αλλοφροσύνης του Ερντογάν, όμως σιγά σιγά στην Ευρώπη ξεσπά η τέλεια καταιγίδα.

Στη Γαλλία η συμμαχία των συστημικών δυνάμεων του Μακρόν ψάχνεται να δει τι ακριβώς έχει συμβεί και ήλθε ισοπαλία με τον ακροαριστερό Μελανσόν στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Αν γίνει η «στραβή» και κερδίσει η άκρα αριστερά στο δεύτερο γύρο, καλά ξεμπερδέματα. 

 

Την ίδια στιγμή, οι αποφάσεις για την αύξηση των επιτοκίων χτυπάνε τα ομόλογα και ένας νέος τρόμος εξαπλώνεται στην Ευρώπη, με αρχή την Ιταλία. 

 

Προφανώς και έπεται συνέχεια, αφού ούτε οι τιμές των καυσίμων προβλέπεται να υποχωρήσουν, ούτε και οι κυβερνήσεις, ή μάλλον τα ευρωπαϊκά όργανα, είναι διατεθειμένα να κάνουν κάτι πρωτότυπο και ουσιαστικό και να μην περιορίζονται στην αγωνία τους για τον πληθωρισμό. 

 

Με λίγα λόγια, αυτές οι πρώτες ενδείξεις σε όλα τα πεδία δείχνουν ότι η νέα καταιγίδα θα είναι μάλλον… τελειότερη από την προηγούμενη…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.