ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι τελευταίες μετρήσεις και τα σενάρια για εκλογές-εξπρές

Οι τελευταίες μετρήσεις και τα σενάρια για εκλογές-εξπρές Κύριο

11:06 - 16 Ιουν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τώρα που ο Μητσοτάκης χαλάρωσε λίγο (ή και πολύ) τις διαψεύσεις των σεναρίων για πρόωρες εκλογές, υπάρχει ένα νέο πολιτικό δεδομένο. Και ένα νέο στοιχείο: Με τα όσα έχει πει και όπως τα έχει πει, θα πάψουν και οι ερωτήσεις για τις πρόωρες εκλογές.

Όποτε θέλει και κρίνει θα τις κάνει (ή και όχι), το μόνο ζήτημα είναι με ποια αφορμή και πώς θα τις δικαιολογήσει πολιτικά. Και αυτά τα έχει περιγράψει κάπως, λίγο η πολιτική τοξικότητα, λίγο η εκκρεμότητα και η απειλή αστάθειας, όσο κυνηγάμε την επενδυτική βαθμίδα, κάποιος λόγος θα είναι πειστικός. 

 

Υπό αυτήν την συνθήκη, οι δημοσκοπήσεις της περιόδου έχουν μεγαλύτερη αξία και σημασία από ποτέ. Σύντομα θα γίνουν οι τελευταίες πριν από τις θερινές διακοπές, οπότε και οι δημοσκόποι κατεβάζουν τα μολύβια. Από αυτές θα διαμορφωθεί και μία «τελική» εικόνα για το πολιτικό σκηνικό, μέχρι να ξεκινήσουν και πάλι οι μετρήσεις στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. 

 

Εκτός αν αυτές οι τελευταίες γίνουν εν μέσω προεκλογικής περιόδου, σε περίπτωση που ο Μητσοτάκης θελήσει να αιφνιδιάσει, με μία εκλογική διαδικασία - εξπρές…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.