ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η γαλλική εμπλοκή προστίθεται στις παραμέτρους της εξίσωσης για τις ελληνικές εκλογές

Η γαλλική εμπλοκή προστίθεται στις παραμέτρους της εξίσωσης για τις ελληνικές εκλογές Κύριο

10:55 - 20 Ιουν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είναι ήδη σχεδόν επίσημο: Ο Μητσοτάκης (και σχεδόν όλοι…) σκέφτεται τις εκλογές, δεν έχει αποφασίσει ακόμη και περιμένει να δει πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι για να καταλήξει αν θα τις κάνει κάποια στιγμή, σχετικά νωρίς το φθινόπωρο ή αν θα παίξει τη ζαριά της εξάντλησης της τετραετίας.

Η εξάντληση της θητείας είναι ζαριά, πολύ απλά επειδή με όσα γίνονται, κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει. 

Ένα θέμα είναι το κλίμα που θα διαμορφώσουν πιθανές φυσικές καταστροφές (βλ. πυρκαγιές). Ένα άλλο τι θα γίνει με ρεύμα, καύσιμα, ακρίβεια. Ένα τρίτο η Τουρκία, ένα τέταρτο ο πόλεμος και ένα άλλο η Ευρώπη. 

 

Με το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, η Ευρώπη οδεύει ολοταχώς προς το κουλουβάχατο. Οι προοπτικές πολιτικής ηγεμονίας του Μακρόν έχουν θολώσει επικίνδυνα, η ανάκαμψη των πάσης φύσεως λαϊκιστών είναι εδώ και τα μηνύματα από τις  αποφάσεις για τις αυξήσεις των επιτοκίων, το τέλος του προνομιακού δανεισμού και της θυσίας της ανάπτυξης στο βωμό του πληθωρισμού, προδιαγράφουν μεγάλο μπέρδεμα. 

 

Υπό αυτήν την έννοια, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η γαλλική παράμετρος, με την επίδραση που θα έχει ευρύτερα, προστίθεται στα υπό μελέτη στοιχεία για τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.