ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής το ’23 και οι προκλήσεις για το ΠαΣοΚ (video)

Η υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής το ’23 και οι προκλήσεις για το ΠαΣοΚ (video) Κύριο

13:33 - 27 Ιουν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εν μέσω εκλογολογίας και αναζήτησης ημερομηνιών, ένα νέο δεδομένο εμφανίστηκε στην πολιτική επικαιρότητα, το οποίο μπορεί και να έχει πολλές «ουρές». Όσο παραμένει άγνωστο το πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, το σίγουρο είναι ένα. Ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023. Και εν όψει αυτών, τα ζητήματα είναι πολλά.

Η κυβέρνηση βρίσκεται εγκλωβισμένη σε κάποιες προηγούμενες επιλογές, κυρίως στην Αττική και το δήμο της Αθήνας. Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης είναι γνωστό ότι δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με το Μαξίμου, και οι επιλογές τους συχνά προκαλούν τουλάχιστον δυσφορία και προβληματισμό. Βλ. Μεγάλος Περίπατος, επίθεση Μπακογιάννη σε Θεοδωρικάκο, προβλήματα συντονισμού και οργάνωσης στις πυρκαγιές και την κακοκαιρία, κ.ά. Προεξοφλείται από πολλές πηγές ότι τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την περιφέρεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε να στηρίξει κάποιο άλλο πρόσωπο - υπάρχει μία έντονη φημολογία για τον Νίκο Χαρδαλιά. 

 

Μέχρις ότου όμως ληφθούν αποφάσεις και καθώς εκκρεμούν και οι εθνικές εκλογές, το πρώτο αποφασιστικό βήμα έγινε από αλλού. 

 

Ο Γιάννης Σγουρός, ένα από τα πλέον έμπειρα και επιτυχημένα στελέχη του ΠαΣοΚ στο χώρο της αυτοδιοίκησης έσπευσε και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την περιφέρεια Αττικής, ως επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, που συμπληρώνει 20 χρόνια δράσης. 

 

Κατά πληροφορίες, η υποψηφιότητα δεν ανακοινώθηκε κατόπιν συνεννόησης με την ηγεσία του ΠαΣοΚ, παρά κατά κύριο λόγο έπειτα από παροτρύνσεις στελεχών της παράταξης, η οποία τα τελευταία χρόνια είχε λίγο πολύ εγκαταλειφθεί, λόγω παραλείψεων των ηγεσιών του κόμματος. 

 

Υπό αυτές τις συνθήκες, παρουσιάζεται μία ευκαιρία για δράση στην νέα ηγεσία του ΠαΣοΚ - και ίσως όχι μόνο…

 

{https://www.youtube.com/watch?v=7V1Pk6j4LaQ}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.