ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι επέτειοι που κανείς δεν πρέπει να ξεχνά

Οι επέτειοι που κανείς δεν πρέπει να ξεχνά Κύριο

13:19 - 28 Ιουν 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αυτές τις ημέρες έχουμε διάφορες - θλιβερές - επετείους. Προ ημερών συμπληρώθηκαν επτά χρόνια από την ημέρα που ο Τσίπρας προκήρυξε εκείνο στο αδιανόητο δημοψήφισμα. Σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου, συμπληρώνονται επτά χρόνια από το τότε που έκλεισαν οι τράπεζες και όλοι άρχισαν να στήνονται στις ουρές για τα 60άρια.

 Σε λίγες ημέρες θα έχουμε επτά χρόνια από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, θα ακολουθήσει η επταετία από τότε που το «όχι» έγινε «ναι», μετά από την επανεκλογή Τσίπρα και πάει λέγοντας. 

 

Το θέμα είναι ότι η φυσική ροπή της σκέψης είναι να ξεχνά τα δυσάρεστα, από τη στιγμή που δεν έγινε η καταστροφή. Όμως δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι λίγο έλειψε να γίνει η καταστροφή και ένας θεός ξέρει πώς αποτράπηκε. 

 

Σε αυτή τη συγκυρία, το βασικότερο είναι να αξιολογεί κανείς τα όσα συμβαίνουν σήμερα. Και μεταξύ αυτών, να ακούει με προσοχή τον ευσεβή πόθο του Τσίπρα και του Τσακαλώτου και διαφόρων άλλων, να ξαναφτιάξουν την ντριμ τιμ και να ξανακυβερνήσουν με  τον Βαρουφάκη. 

 

Ό,τι και να συμβαίνει, ίσως αυτό να είναι το δίλημμα των εκλογών, όποτε και να γίνουν. Και αυτό θα πρέπει να το έχουν καλά στο μυαλό τους όλοι, όσο κι αν γκρινιάζουν με τον Μητσοτάκη ή με όποια άλλη πολιτική δύναμη, που ενεργεί με βάση τους στοιχειώδεις κανόνες ορθολογισμού…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.