ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το τέλος της εκλογολογίας και ο νέος «χρησμός» Μητσοτάκη 

Το τέλος της εκλογολογίας και ο νέος «χρησμός» Μητσοτάκη  Κύριο

11:42 - 07 Ιουλ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η εκλογολογία μοιραία έκλεισε έπειτα από τις αλλεπάλληλες, νέες κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού για εξάντληση της τετραετίας, την Τετάρτη στη Βουλή και την Πέμπτη στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ, ανήμερα της τρίτης επετείου από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Με αυτά τα δεδομένα και καθώς φαίνεται ότι είναι αμετάκλητη η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαχειριστεί και την τελευταία περίοδο διακυβέρνησης, που προμηνύεται ταραχώδης λόγω του πολέμου και της οικονομικής/ενεργειακής κρίσης, ξεκινά μια περίοδος που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

 

Οι παρεμβάσεις στο κοινωνικό πεδίο θα είναι αναγκαστικές και πιθανώς συνεχείς, οι λυσσαλέες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναμενόμενες και το κλίμα που θα διαμορφωθεί ώσπου να στηθούν οι κάλπες, θα κρίνει πολλά. 

 

Ωστόσο, η διαβεβαίωση για εξάντληση της τετραετίας, συνδυάστηκε και με ένα νέο στοιχείο εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όταν δέχθηκε την πρόσκληση να βρίσκεται και πάλι στο ΣΚΑΪ του χρόνου τέτοια ημέρα, με την επισήμανση των δημοσιογράφων ότι έως τότε σίγουρα θα έχουν γίνει οι εκλογές, περιορίστηκε να απαντήσει ότι το Σύνταγμα παρέχει τη δυνατότητα διεξαγωγής εκλογών έως και ένα μήνα μετά την εξάντληση της τετραετίας. 

 

Ίσως τελικά δεν πρέπει καν να προεξοφλείται ότι οι κάλπες θα στηθούν κάποια στιγμή την άνοιξη του ’23…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.