ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι... ανήσυχες μέρες του Αυγούστου και τα τύμπανα του πολιτικού πολέμου

Οι... ανήσυχες μέρες του Αυγούστου και τα τύμπανα του πολιτικού πολέμου Κύριο

13:56 - 16 Αυγ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί η κατά συνθήκη (βλ. Δεκαπενταύγουστος) παύση πολιτικών εχθροπραξιών να μην έχει οδηγήσει σε μία καταλλαγή, πάντως τα μηνύματα εν όψει φθινοπώρου και προεκλογικής περιόδου είναι σαφή και προμηνύουν τα χειρότερα.

Σε λίγες ημέρες η πολιτική κόντρα θα φουντώσει, με πρώτη την πρώτη μάχη να δίνεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, όπου θα διεξαχθεί η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την υπόθεση των υποκολοπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα δώσει όλα στο πεδίο της εξαλλότητας και της λαϊκιστικής παραφροσύνης, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να οδηγήσει στη λήθη τη μεγάλη «γκάφα» των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και της τραγικής της διαχείρισης και το ΠαΣοΚ θα κάνει την προσπάθεια του, μήπως και αρθρώσει κάποιον σοβαρό πολιτικό λόγο και τσιμπήσει καμιά ψήφο (ή δημοσκοπικούς πόντους, σε πρώτη φάση). 

 

Όλα αυτά προφανώς και διαμορφώνουν μία σύνθετη εξίσωση και ένα πολιτικό περιβάλλον πολύ διαφορετικό από εκείνο που ήλπιζε η κυβέρνηση ότι θα επικρατήσει έως τις εκλογές. 

 

Τίποτε δεν είναι προδιαγεγραμμένο και πάντως πολύ σύντομα - αρχικά στη ΔΕΘ - θα φανεί αν οι μειώσεις της φορολογίας, οι όποιες παροχές και οι ελπίδες ότι η διεθνής αναταραχή δεν θα επηρεάσει και τόσο πολύ την Ελλάδα, θα είναι επαρκείς παράμετροι που θα επηρεάσουν την πολιτική ατμόσφαιρα, ή απλές λεπτομέρειες σε μία σφοδρή αντιπαράθεση χωρίς σαφές επίδικο…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.