ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ποιος θα ήταν αντίθετος στην αλλαγή του εκλογικού νόμου;

Ποιος θα ήταν αντίθετος στην αλλαγή του εκλογικού νόμου; Κύριο

10:40 - 06 Σεπ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο ουσιαστικά άνοιξε και επισήμως από την Τρίτη, αφού το σχετικό ενδεχόμενο αφέθηκε ανοιχτό από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και ακόμη πιο ανοιχτό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Τώρα το πότε, το πώς και σε ποια κατεύθυνση θα αλλάξει ο νόμος, μένει να ξεκαθαρίσει και αναμένεται βεβαίως και το τι θα πει σχετικώς ο ίδιος ο Μητσοτάκης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ. Η κεντρική ιδέα πάντως είναι η διευκόλυνση των δυνατοτήτων της αυτοδυναμίας, με μία απλοποίηση της διασφάλισης του μπόνους των εδρών

 

Εφόσον η απόφαση ληφθεί, θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα τοποθετηθούν τα κόμματα. Σε ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, η άρνηση θα είναι τουλάχιστον υποκριτική ή πάντως ομολογία ήττας. Το πιο σωστό το είπε προ ημερών (παραδόξως) ο Πολάκης στη Βουλή, όταν κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει το νόμο (των δεύτερων) εκλογών, αφού κατά τα όσα είπε, έτσι θα νικήσει και θα κυβερνήσει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Κάπου σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί και η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για την αλλαγή και αυτό που θα πρέπει να έχουν κατά νου οι ενδιαφερόμενοι, είναι ότι και η ίδια η συζήτηση θα διαμορφώσει κλίμα και θα επιδράσει στην παράσταση νίκης. 

 

Όσο για το ΠαΣοΚ που λέει και επιμένει ότι δεν συνεργάζεται με κανένα, μάλλον τείνει με αυτή τη στάση να θέσει εαυτόν εκτός συζήτησης…

Τελευταία τροποποίηση στις 10:43 - 06 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.