ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Έντονο παρασκήνιο με τις προσφορές για την Αλεξανδρούπολη 

Έντονο παρασκήνιο με τις προσφορές για την Αλεξανδρούπολη  Κύριο

10:25 - 22 Σεπ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Συνέχεια σε ένα θέμα που έχει αναδειχθεί προ καιρού από τη στήλη και που, κατά τα όσα διακινούν πρόσωπα που γνωρίζουν, μπορεί και να επηρεάζει παρασκηνιακώς πολλά και διάφορα.

Την Πέμπτη το απόγευμα λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών για την ιδιωτικοποίηση του 67% του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Έχει πολλαπλώς περιγραφεί η σημασία της διαδικασίας και είναι άλλωστε εύκολο να το κατανοήσει κανείς, από τη στιγμή που στο λιμάνι βρίσκεται πλέον μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες βάσεις των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στη ΝΑ Μεσόγειο. 

 

Στην κούρσα, που έχει παραταθεί δύο φορές, συμμετείχαν έως τώρα τέσσερις κοινοπραξίες: η αμερικανική Quintana Infrastructure & Development, η σύμπραξη, με αμερικανικής συμμετοχή Black Summit Financial, Euroports, EFA Group και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Cameron S.A., Goldair Cargo και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη. 

 

Εν όψει της εκπνοής της προθεσμίας και δεδομένου του αμερικανικού ενδιαφέροντος, που έχει επισημανθεί πολλαπλώς, καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι στο παρασκήνιο εκτυλίσσονται πολλά. 

 

Και κατά τα όσα εμμέσως επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, είναι εξαιρετικά πιθανό, οι τέσσερις προσφορές να γίνουν τρεις, ίσως και δύο, με κύριους διεκδικητές τις κοινοπραξίες με αμερικανικό χρώμα. 

 

Εφόσον αυτά επιβεβαιωθούν, θα λήξει αισίως ένα θέμα για το οποίο «καίγονται» οι σύμμαχοι. Και αυτό μπορεί να σημάνει πολλά ακόμη και για διάφορα θέματα εσωτερικού ενδιαφέροντος…

Τελευταία τροποποίηση στις 10:51 - 22 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.