ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Καλύτερα εκτός ευρώ»: Πώς ο Τσίπρας θα πρέπει πάλι να απολογείται για τον Βαρουφάκη

«Καλύτερα εκτός ευρώ»: Πώς ο Τσίπρας θα πρέπει πάλι να απολογείται για τον Βαρουφάκη Κύριο

06:14 - 06 Οκτ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όσο βασανιστικά, όπως φαίνεται, θα οδεύουμε προς τις εκλογές, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα ακούσουμε πολλά και διάφορα, χαριτωμένα και μη.

Στην πορεία αυτή, η πιο ξεκάθαρη στρατηγική είναι προφανώς αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, αφού συνοψίζεται σε λίγα και σαφή: αυτοδυναμία ή χάος. Ασχέτως του τι θα αποδώσει, που θα φανεί στις βραδιές των εκλογών, είναι ένα απλό και εύληπτο μήνυμα.

Απέναντι σε αυτό υπάρχει η θολούρα του ΠαΣοΚ και η τάχα προοδευτική διακυβέρνηση του Τσίπρα (με ΠαΣοΚ και Βαρουφάκη).

Υπό αυτό το πρίσμα, φαίνεται όμως ότι η επιδίωξη του Τσίπρα χαλάει με πολλούς τρόπους. Και ένας από αυτούς είναι ο ίδιος ο Βαρουφάκης και αυτά που λέει.

Όπως για παράδειγμα αυτά που δήλωσε στην ΕΡΤ1 για το ευρώ.

«Δεν ήθελα να βγούμε από το ευρώ…», ανέφερε μεταξύ των άλλων, όμως στη συνέχεια ρωτήθηκε τι θα είχε συμβεί και πού θα ήμασταν σήμερα. «Πολύ καλύτερα, σαφώς καλύτερα», ήταν η απάντηση, που συνοδεύτηκε και από την «παραδοχή»  ότι ένα από τα λάθη του ήταν ότι δεν δημοσιοποίησε τα μαγνητοφωνημένα ηχητικά του Eurogroup.

Όλα καλά και ωραία, το δυστύχημα για τον Τσίπρα είναι ότι με βάση τους διακηρυγμένους στόχους του, θα πρέπει να απολογείται για αυτά…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.