ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ποιος ελληνικός όμιλος έχει προβάδισμα στα επενδυτικά σχέδια που κομίζει ο Σολτς

Ποιος ελληνικός όμιλος έχει προβάδισμα στα επενδυτικά σχέδια που κομίζει ο Σολτς Κύριο

12:35 - 24 Οκτ 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η επίσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην Αθήνα στις 26-27 Οκτωβρίου έχει πιθανώς εξίσου μεγάλη σημασία σε ό,τι αφορά τον συμβολισμό της και την ουσία.

Πραγματοποιείται σε μία συγκυρία κρίσιμη για την Ευρώπη λόγω (και) της ενεργειακής κρίσης, αλλά ειδικά ως προς την Ελλάδα, σε μία περίοδο κατά την οποία έχει αφήσει πίσω της την περιπέτεια των μνημονίων και σε κάθε περίπτωση δίνει μία εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη της περιόδου 2009-2019. 

Δεδομένων των προβληματικών ελληνογερμανικών σχέσεων εκείνης της εποχής, η παρουσία στην Αθήνα σήμερα ενός καγκελαρίου - τη στιγμή μάλιστα που η χώρα του αντιμετωπίζει το φάσμα της ύφεσης - έχει την αξία της. 

 Την ίδια στιγμή όμως, φημολογείται έντονα ότι ο Σολτς καταφθάνει και με μία ατζέντα γεμάτη με θέματα διμερούς συνεργασίας, στους τομείς των επενδύσεων, με έμφαση σε ενεργειακά και εξοπλιστικά. 

 Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνει κάτι, πάντως κατά έγκυρες πληροφορίες ο καγκελάριος κομίζει και επενδυτικά σχέδια για τη δημιουργία μίας μεγάλης μονάδας παραγωγής και συντήρησης αρμάτων μάχης στη χώρα μας. 

 Σύμφωνα με την ίδια γραμμή πληροφόρησης, το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς εστιάζεται στον όμιλο Μυτιληναίου, ο οποίος έχει προφανές συγκριτικό πλεονέκτημα στην ανάπτυξη και υλοποίηση τέτοιου είδους επενδυτικών σχεδίων… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.