ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τα πρώτα δημοσκοπικά «καμπανάκια» - Πού προηγείται ο Τσίπρας του Μητσοτάκη

Τα πρώτα δημοσκοπικά «καμπανάκια» - Πού προηγείται ο Τσίπρας του Μητσοτάκη Κύριο

11:57 - 04 Νοε 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τις δημοσκοπήσεις της τρέχουσας συγκυρίας περίμεναν στο Μαξίμου, ίσως με περισσότερη αγωνία από ποτέ και οι δημοσκοπήσεις ήλθαν και χτύπησαν καμπανάκια.

Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της MRB η ΝΔ εξακολουθεί μεν να προηγείται, όμως το προβάδισμα αρχίζει να ροκανίζεται, καθώς η διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται (με τις αναγωγές) στο 6,3% (30,4% έναντι 24,1%). 

 

Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο προκύπτει από τον συνδυασμό κάποιων ευρημάτων. 

 

Πρώτον, ότι η υπόθεση Πάτση αξιολογείται από τους πολίτες ως το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα μετά την ακρίβεια και, δεύτερον, ότι παρόλο που στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται καταλληλότερος σε κάποια επί μέρους θέματα, μερικά από τα οποία είναι σημαντικά: Διαφάνεια/αντιμετώπιση διαφθοράς, στήριξη εισοδήματος και μεσαίας τάξης και αντιμετώπιση ακρίβειας και αισχροκέρδειας. Αντίστοιχα, ο Πρωθυπουργός έχει προβάδισμα στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, της ανάπτυξης και της εγκληματικότητας. 

 

Ο χρόνος έως τις εκλογές μπορεί να είναι μακρύς, πιθανώς να μην επαρκεί για δημοσκοπικές ανατροπές, ωστόσο είναι κρίσιμο να ακουστούν τα προειδοποιητικά καμπανάκια εκεί που πρέπει..

Τελευταία τροποποίηση στις 18:31 - 04 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.