ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Μητσοτάκης έστειλε νέο μήνυμα στον Μαρινάκη

Ο Μητσοτάκης έστειλε νέο μήνυμα στον Μαρινάκη Κύριο

20:30 - 14 Νοε 2022
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Εκτός από τις επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τα μηνύματα εντός της ΝΔ, η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πολιτική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος είχε και "καρφιά" προς επιχειρηματίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αρκετές αναφορές στο θέμα των παρακολουθήσεων και υποστήριξε πως η κυβέρνηση ανέλαβε τις πολιτικές της ευθύνες για το "λάθος" της παρακολούθησεις του Νίκου Ανδρουλάκη.

Για όσα συμβαίνουν, όμως, τις τελευταίες ημέρες και τις λίστες που δημοσιεύουν συγκεκριμένα ΜΜΕ ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για "εξωθεσμικά κέντρα", που επιχειρούν να τον πιέσουν.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας, αλλά έκανε αναφορές και σε "επιχειρηματικά συμφέροντα".

Επέλεξε μάλιστα να χρησιμοποιήσει τις λέξεις "γήπεδο" και "τερέν", γεγονός που σε συνδυασμό με όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι βασικός αποδέκτης των μηνυμάτων του Πρωθυπουργού ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, δεν τον κατονόμασε. Απλώς είπε:

"Η ΝΔ και εγώ είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς αλλά λίγους. Δεν πειράζει. Μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς και στο όνομά τους δηλώνω ότι δεν θα δεχθούμε καμία υπονόμευση. Κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευτήκαμε.

Άλλο το τερέν της πολιτικής άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων. Όποιος τα μπερδεύει μετατρέπει σε αρένα τη δημόσια ζωή.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τους επιχειρηματίες τους θέλει συμμάχους, ούτε υποβολείς ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται. Προς κάθε κατεύθυνση, λοιπόν, ο καθένας στο ρόλο του".

Τελευταία τροποποίηση στις 21:00 - 14 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.