ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο πιο ακριβός δρόμος στην Ελλάδα: Το κόστος ανά χιλιόμετρο

Ο πιο ακριβός δρόμος στην Ελλάδα: Το κόστος ανά χιλιόμετρο Κύριο

13:50 - 17 Νοε 2022
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Καθώς η υπόθεση των υποκλοπών μοιάζει κάπως να «κάθεται», ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προφανές και αναμενόμενο ότι θα επιχειρήσει να στρέψει αλλού την προσοχή, εν όψει και των εκλογών.

Υπό αυτήν την έννοια, οι περιοδείες έχουν πυκνώσει, οι συναντήσεις με τα κομματικά στελέχη της ΝΔ έχουν εντατικοποιηθεί και οι εξαγγελίες αυξάνονται και πληθύνονται. 

 

Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στην περιοχή της Φωκίδας, όπου εξήγγειλε πολλά. Μεταξύ αυτών και τον οδικό άξονα Μπράλου - Άμφισσας. Ένα από τα πολλά οδικά έργα που θα αλλάξουν τα δεδομένα της ηπειρωτικής χώρας, ο οποίος όμως έχει πολλές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. 

 

Μία από τις ιδιαιτερότητες, κατά την εκτίμηση του ιδίου του Πρωθυπουργού: Είναι «ίσως ο πιο ακριβός δρόμος στην Ελλάδα. Γιατί είναι ο τεχνικά πιο δύσκολος», είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:  «Μιλάμε για ένα δρόμο 25 χιλιομέτρων, με προϋπολογισμό ο οποίος πλησιάζει τα 300 εκατομμύρια. Σκεφτείτε το, παραπάνω από 10 εκατομμύρια ανά χιλιόμετρο. Σε συνδυασμό βέβαια με τον κόμβο, την παράκαμψη της Δαδιάς, αυτό είναι πιο απλό έργο.

 

»Δαπανούμε πολλούς πόρους ανά χιλιόμετρο αλλά έχουμε μια υποχρέωση να το κάνουμε, διότι η εμπειρία μας δείχνει ότι οι οδικοί άξονες πραγματικά μπορούν να δρομολογήσουν και να δώσουν μια τελείως νέα αναπτυξιακή δυναμική σε τόπους οι οποίοι υπέφεραν από την απομόνωση εδώ και πολλές δεκαετίες»…

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.